Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kawasaki představuje zcela nové modely Ninja 125 a Z125

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kawasaki s novými modely míří do populární kategorie stopětadvacítek. Zároveň rozšíří svou nabídku na evropském trhu o dvojici atraktivních strojů, jejichž cílovou skupinou jsou především začínající jezdci.

Kawasaki prozatím nabízí pouze ochutnávku vzhledu a techniky svých nových modelů, protože jejich kompletní představení se odehraje až na motocyklovém veletrhu Intermot, pořádaném začátkem října letošního roku v Kolíně nad Rýnem.

Dvojice nových modelů již svými názvy dává jasně najevo, kam se v nabídce značky Kawasaki zařadí. Ninja 125 se stane vstupní branou do světa kapotovaných supersportů své značky, zatímco sesterský Z125 bude mít stejnou roli v rodině modelů, které spojuje velké písmeno Z.

Základem obou nových modelů je trubkový rám, zatímco pohonnou jednotkou je kapalinou chlazený jednoválec, který disponuje nejvyšším výkonem 11,0 kW (15 k). Tím oficiální informace ohledně rámu a motoru končí, ale již nyní je s ohledem na zkušenosti s výkonnějšími zástupci rodin Ninja a Z jasné, že jízda za jejich řídítky bude zábavou.

Kawasaki v předpremiéře spolu s prvními informacemi o motoru a podvozku uvolnila i rozměry obou nově příchozích. Model Ninja 125 má celkovou délku 1935 mm, šířku 685 mm a výšku 1075 mm. Sedlo je u něj ve výšce 785 mm. Pro model Z125 je uvedena celková délka 1935 mm, šířka 740 mm, výška 1015 mm a sedlo ve výšce 815 mm.

Pro oba nové modely, které rozděluje jméno, vzhled a pozice jezdce za řídítky, zatímco je spojuje pohonná jednotka a konstrukce rámu, jsou společné i rozměry pneumatiky, což znamená, že 17palcová kola mají vpředu šířku 100 mm a vzadu 130 mm.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)