Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kawasaki začíná odhalovat nové ostré Z s kompresorem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Kawasaki zveřejnila novou ochutnávku netrpělivě očekávané novinky s kompresorem přeplňovaným motorem. Zároveň potvrdila termín oficiální premiéry tohoto nového stroje.

Kawasaki v září letošního roku uvolnila krátké video, které sice nenabídlo ani náznak podoby připravovaného nového modelu, ale zároveň se stalo nejen pro příznivce této japonské značky více než jasnou nápovědou.

Nyní je zde druhé video, které již nabízí první detaily očekávaného stroje a naznačuje, že novinka má spojovat techniku modelové řady H2 se stylem modelu Z1000. Srdcem novinky tak má být kompresorem přeplňovaný řadový čtyřválec, který z objemu necelého litru nabídne nejvyšší výkon kolem 147,1 kW (200 k) a vyšší.

Video se připravuje ...

Z detailů viditelných ve videu lze zmínit masku s dvojicí světlometů či TFT displej nahrazující klasické přístroje nebo kryt kompresoru a sání vzduchu. Podle neoficiálních informací, které tyto záběry jen potvrzují, se tedy můžeme těšit na agresivně stylizovaný streetfighter, který bude rozvíjet styl současného Z1000.

Kawasaki prozatím design a ani techniku své novinky nekomentuje, ale oficiálně potvrzuje, že kompletní odhalení svého nejnovějšího motocyklu s kompresorem plánuje na 23. října roku 2019.

Zdroj: Kawasaki Motors, RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme