Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kawasaki láká na premiéru nového ostrého Z s kompresorem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Kawasaki v současnosti představuje jediného z velkých výrobců motocyklů, v jehož nabídce figurují modely s přeplňovanými motory a jejích nabídka se bude podle nejnovějších informací rozšiřovat tím správným směrem.  

Kawasaki na konci sedmdesátých let a během osmdesátých let dvacátého století patřila mezi průkopníky přeplňování motocyklových motorů pro sériový výrobu, ale turbodmychadlo se tehdy dostalo do slepé vývojové uličky.

Kawasaki Ninja H2R na podzim roku 2014 oživila myšlenku motocyklu s přeplňovaným motorem, ale namísto turbodmychadla sází na kompresorem přeplňovaným litrovým čtyřválcem.

V současnosti nabízí modelová řada Ninja H2 pestrou paletu silničních supersportů a sportovně cestovních modelů, které spojuje právě přeplňovaná pohonná jednotka. Ta se má podle nejnovějších informací vydat i do další a pro Kawasaki velmi důležité modelové řady, kterou charakterizuje písmeno Z.

Video se připravuje ...

Kawasaki prozatím uvolnila pouze krátké video, které sice nenabízí ani náznak podoby připravované novinky, ale zároveň je nejen pro příznivce více než jasnou nápovědou.

Modely Ninja H2 se podle neoficiálních informací stanou dárci orgánů pro streetfighter ve stylu modelu Z1000, resp. se očekává, že se bude jednat o jeho novou generaci, jejíž premiéra se odehraje nejpozději začátkem letošního listopadu během milánského motosalonu EICMA.

Těšit se můžeme na agresivně stylizovaný streetfighter, který bude rozvíjet design současné Z1000 ve spojení s upravenou technikou modelové řady Ninja H2. Srdcem novinky tak má být kompresorem přeplňovaný řadový čtyřválec, který z objemu necelého litru nabídne nejvyšší výkon kolem 147,1 kW (200 k) a vyšší.

Zdroj: Kawasaki Motors, RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme