Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Každý ze zaměstnanců Porsche obdrží po vstupu firmy na burzu odměnu až 3000 eur

ČTK
Diskuze (1)

Každý ze zaměstnanců německého výrobce luxusních sportovních automobilů Porsche obdrží v souvislosti s nedávným vstupem podniku na burzu odměnu až 3000 eur (zhruba 74.000 Kč).

Uvedl to mluvčí automobilky, která po celém světě zaměstnává kolem 37.000 lidí. Potvrdil tak dřívější informace německých médií.

Zaměstnanci dostanou podle závodní rady odměnu společně s listopadovou mzdou. Výše odměny jednotlivých zaměstnanců se bude lišit podle délky působení ve firmě.

Video se připravuje ...

"Všichni zaměstnanci udělali z Porsche to, čím je dnes. Proto je spravedlivé, aby se všichni podíleli na úspěchu," řekl šéf závodní rady německému listu Stuttgarter Nachrichten.

Automobilka Porsche vstoupila na akciový trh koncem srpna. Frankfurtská burza tak zažila největší primární veřejnou nabídku akcií (IPO) od roku 1996, kdy na burzu vstoupil telekomunikační gigant Deutsche Telekom. Většinovým vlastníkem automobilky Porsche zůstává automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto.

ČTK
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 10. 2022 12:25
Dvousecny
Jako uspech to je, ale neni to zadarmo. Budou muset taky najit ceatu jak ten uspech zhodnotit, ty akcie budou odpovidat jejich obchodnim uspechum.

Porsche ma dobre produkty, dobrou znacku s dobrym repertoarem a dobrou marzi. Jenze tohle si rika o expansi a to neni az tak snadne, Porsche ma z podstaty veci limitivany prostor kam muze expandovat z pohledu portfolia i zakazniku / trhu.