Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ken Block se pochlubil novým služebákem, lehce upraveným Audi RS e-tron GT

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Známý jezdec se pochlubil novým vozem značky Audi, tentokrát k osobnímu užívání na běžných silnicích.

Známý showman a závodní jezdec Ken Block v loňském roce ohlásil spolupráci se značkou Audi, se kterou bude pracovat na vývoji elektrických sportovních vozidel a následně s nimi bude předvádět divoké kousky v rámci populární série Gymkhana. Jenže i závodní jezdec potřebuje auto na běžné ježdění po silnicích. Ani tentokrát však nejde o zcela běžný vůz.

Novým služebákem Kena Blocka se totiž stala upravený elektromobil Audi RS e-tron GT, tedy sourozenec Porsche Taycan, který prošel decentní individualizační kůrou. Hned na první pohled tak zaujme například matně bílou fólií, která v kombinaci s černými detaily vytváří vzhled podobný obleku stormtrooperů ze Star Wars.

V podbězích jsou bíle lakovaná kola, ovšem na každé nápravě jiná. Block totiž nechal o obutí svého vozu rozhodovat fanoušky na Instagramu. Ti vybrali šestipaprsková kola NGO, která skončila na zadní nápravě, a na přední nápravě jsou disky Aerodisc od Rotiform, které musely být pro Audi RS e-tron GT vyrobeny na zakázku.

Litá kola jsou obuta do sportovních pneumatik Toyo Sport, na zimu pak bude Block obouvat celosezónní pneumatiky Toyo Celsius. Na zimní radovánky je navíc vůz vybaven střešním nosičem, kam bude Block upínat svůj snowboard a zimní výbavu.

Po mechanické stránce však auto zůstalo v původní konfiguraci. Elektrický sedan je tedy osazen dvojicí elektromotorů s nejvyšším kombinovaným výkonem 440 kW, s možností krátkodobého zvýšení až na 475 kW, a točivým momentem 830 Nm. Akceleraci na 100 km/h tak vůz zvládne v čase kolem 3 sekund a maximální rychlost je až 250 km/h.

Svůj nový vůz ukázal Block ve videu na YouTube, které by mělo být prvním dílem z celkem šestidílné série Electric Fleet. Co ukážou další videa, to zatím nevíme, Block se však ke svému novému vozu vyjádřil následovně: „Perfektně sedí mně, mé rodině a všem těm snowboardovým dobrodružstvím, kterých se tady v Utahu denně účastním.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

3. 3. 2022 10:50
Kdo to vlastně je ?
Ten KEN BLOCK ? jo už vim chtěl jezdit v Evropě rally velká USA hvězda , drakrát to rošvihal na trsátka a začal jezdit kolem barelů na parkovišti ...