Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Cadenza 2017: První ochutnávka midsize sedanu

Michal Fokt
Diskuze (6)
Kia příští rok začne prodávat novou generaci sedanu Cadenza a teď nás na jeho příchod připravuje uvolněním prvních skic.

Kia v Americe nabízí tři sedany - začíná na modelu střední třídy Optima a pokračuje přes americký model Cadenza na pomezí tříd midsize a fullsize po velký zadokolkový K900. A právě zmíněný střed nabídky projde v příštím roce generační obměnou, a to po necelých třech letech v nabídce. V rámci modelového roku 2017 dorazí vůz s novým designem karoserie a (patrně) lehkou evolucí techniky.

Kia zatím podrobnosti o voze tají, nicméně jsou důvody se domnívat, že zůstane u V6 3.3 s 218 kW a 345 N.m, spekuluje se ale též o základní verzi s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem. Automobilka představí novou Cadenzu už koncem listopadu v Los Angeles, nebo si ji nechá na lednový NAIAS. Už teď ale slibuje luxusnější a prostornější kabinu.

Z prvních náčrtů můžeme vidět, že se design inspiroval menší Optimou s výrazným "tygřím nosem", byť oficiálně jde o "sebevědomější pojetí současného oblíbeného vzhledu". Palubní deska vyznává konzervativní styl a zkrášlovat ji budou dřevěné a metalické dekory.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - Michal Fokt
13. 11. 2015 20:54
Re: malá chyba v článku
Měl jsem za to, že se Cadenza v USA prodává až od roku 2013, díky za připomínku, ještě se na to podívám.
13. 11. 2015 19:59
Re: podla mna
Interier je potreba pochvalit. Je videt, ze pan sefdesigner je vychovany od Audi a ta inspirace je jednoznacne ve prospech veci. Na rozdil o tragickych interieru v Hjundaj je na tom Kia o velky kus lepe, viz. treba nove Sorento :yes:
13. 11. 2015 13:21
malá chyba v článku
"projde v příštím roce generační obměnou, a to po necelých třech letech v nabídce"

omyl, súčasná Cadenza bola predstavená už v r.2010 a potom mala v polke života štandardný facelift. toto je druhá generácia, ktorá príde klasicky po 5-6 rokoch
aj keď pre EU to aj tak nie je podstatné.
ale, keby to prišlo s 2,2D 200k, čo je v Sorente a 7-st.dvojspojkovým automatom z novej Optimy, tak nejaká klientela by mala dôvod kúpiť...

Avatar - 3_diamanty
13. 11. 2015 12:18
Re: podla mna
nova optima ho uz ma paradny ( v decembri pride u nas do predaja ) ... chvalia ho aj v americkych alebo australskych testoch ( ktore si mozes omrknut na "jutub" ) kde sa toto auticko uz predava... a tento v cadenze bude este asi o kusok vyssie...... ;-) ... ono korejci ho uz par rokov vedia... vid k900 ( quoris ) alebo nove MPV sedona ;-) a nahodou aj ten v beznom ceede je uz fajn podla ohlasov

co ma mrzi trosku je mozno to ze sa to uz zacina navzajom podobat... ale ku vsetkej cti sluzi aj to ze ziadne nalapene tablety ani velke megatablety cez celu palubovku na vysku v kii zatial nehrozia... vidiet tu stale snahu o serioznost a navodenie skutocnej luxusnej atmosfery :yes:

PS: ta palubovka na cadenze asi nebude moc rozdielna od tej z hyundaia genesisu .. samozrejme nejake tie rozdiely najdeme ... ale koncepcne pojde o nieco podobne ;-)
13. 11. 2015 12:08
Re: podla mna
líbí se mi na skice interiér... kdyby se jim ho podařil realizovat tak, jak je nakreslený, tak bych klidně prohlásil, že se ho Korejci naučili opravdu dělat...