Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia GT: Do výroby i jako kombi?

David Bureš
Diskuze (9)
Kia vidí model GT jako levnější variantu Audi A5 a A7.

Zdroje z automobilky Kia tvrdí, že vedení jihokorejského výrobce uvažuje nad výrobou modelu GT také ve variantě kombi a kupé. Sériová výroba konceptu Kia GT, představného na frankfurtském autosalonu, má začít v roce 2013.

Vedení automobilky podle těchto zpráv věří, že bude lepší postavit na jednom základě více aut než jedno, které by se stalo vlajkovou lodí značky. Kia vidí model GT jako levnější alternativu Audi A5 a A7, čímž by se automobilka přiblížila evropským prémiovým značkám více než kdy dříve.

Šéfdesignér automobilky, Peter Schreyer by pak údajně rád navrhl levný sportovní vůz, který by konkuroval Mazdě MX-5. O takovém automobilu letos v květnu hovořil německý Auto Bild, podle nějž by se chystaný roadster Kia s plátěnou skládací střechou měl představit v roce 2013 na frankfurtském autosalonu.

Vedení jihokorejské automobilky po vřelém přijetí konceptu GT veřejností naznačilo, že by se tento automobil mohl začít vyrábět. Šéf evropské divize automobilky Kia v rozhovoru pro britský Autocar mimo jiné uvedl: „Prvním krokem je mít dostatek mainstreamových modelů, schopných konkurovat velkým hráčům jakými jsou Ford či Citroën a to ve všech segmentech. Když se pak na ně můžeme plně spolehnout, je čas rozvíjet se dál.“

Kia GT s krátkým předním a dlouhým zadním převisem, dlouhou kapotou a kabinou posunutou vzad má již svými proporcemi dávat jasně najevo, že poháněna jsou zadní kola. Ta jsou prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky roztáčena zážehovým vidlicovým šestiválcem Lambda 3,3 T-GDI s přímým vstřikováním paliva a přeplňováním. Automobilka u tohoto motoru uvádí výkon 291 kW (395 k) a točivý moment 534 Nm.

Podobně jako exteriér je i interiér, přístupný dveřmi otevíranými proti sobě, kombinací inspirace klasickými GT a moderní techniky. Absence B-sloupku po otevření dveří jen umocňuje styl a prostor pro čtyři cestující, který nabízejí čtyři samostatná sedadla.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - Starfighter
28. 12. 2011 18:29
Re: Treba si zvykať : (
Pierro, welcome back :yes:
28. 12. 2011 15:01
Hyundai Coupe
[odkaz]
28. 12. 2011 14:49
Re: Treba si zvykať : (
[odkaz]

Nie len Kórea, ale i Čína už niekde predbieha "modernú" Európu ....

Avatar - CHerokee
28. 12. 2011 10:43
Re: Nepřebral tu někdo???
:yes: záleží na ceně, pokud se bude chtít poměřovat i v této relaci, tak asi těžko uspějí...
Avatar - Destract
28. 12. 2011 10:22
Re: Nepřebral tu někdo???
bych chtěl vidět tu osobu co si řekne 'nepůjdu do audiny nebo BMW, raději si koupím kiu' >:-[] >:-[] >:-[]