Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia GT, údajně schválena do výroby, dorazí za dva roky

Michal Fokt
Diskuze (10)
Sportovně laděný vůz značky Kia s pohonem zadních kol, zamířený pro prémiovým modelům Audi A7 a Mercedes CLS, měl již dostat zelenou. Bude tu za dva roky.

Budovat si lepší image začal už před lety v Americe Hyundai svými prestižními modely Equus, Genesis a Genesis Coupe, které mají představovat cenově dostupnější varianty vozů prémiových výrobců. Trošku hůř už jde druhé koncernové značce Kia ta její slibovaná orientace na sportovnější modely a mladší klientelu, ale zdá se, že i v této oblasti se blýská na lepší časy.

Americký portál Edmunds přišel s neoficiální informací, podle níž měl být schválen projekt sportovního modelu střední třídy, odvozeného do studie Kia GT. Ten zaujal dynamickou siluetou ve stylu kupé s "neviditelnými" zadními dveřmi a ukrytou klikou. Tyto charakteristické rysy by měly být zachovány, byť karoserie samotná bude pojata určitě střízlivěji, bez futuristických výstřelků.

Kia svou novinku označuje jako fastback, což sice vystihuje siluetu vozu, při dnešním zmatení pojmů lze ovšem zatím těžko soudit, zda půjde o sedan nebo liftback s pátými dveřmi. Ani jedno by asi s ohledem na sportovnější zaměření vozu neměl být problém a Korejci si s GT věří, protože jako jeho hlavního konkurenta vidí v USA Audi A7.

Předpokládá se, že o pohon se postará, stejně jako v případě konceptu, turbodmychadlem přeplňovaný motor V6 T-GDI o objemu 3,3 l a výkon 291 kW a vůz coby imagemaker značky zamíří i do Evropy, kde by se vcelku logicky nabízel též s turbodieselem, patrně o objemu 2,2 l. Zahájení prodeje by mělo být, minimálně v USA, naplánováno už na konec roku 2016.

Michal Fokt
Diskuze (10)
10. 10. 2014 17:38
Re: to by bolo pekne
Toto ta potesi ;-) [odkaz]
10. 10. 2014 12:51
Re: vypadá pěkně
já nevím, ale pokud se chtějí kvalitativně i motorově srovnat s Audi a MB musí se ty náklady někde projevit, ta cena o moc nižší být ani nemůže, viz ceny dnešních Kií ve srovnání s konkurencí, nicméně silueta je skutečně vydařená ;-)
Avatar - wakantanka
10. 10. 2014 12:23
Re: to by bolo pekne
CLS - ku ? Vážne? To potom bude konkurencia j pre A7 a 6 seriu Grand Coupe. Predstava rozhodne zaujímavá, ale v reále v Európe zrejme veľa vody nenamúti.
Avatar - Lukixe
10. 10. 2014 11:51
Re: to by bolo pekne
Neviem či si tak naivný alebo chceš len provokovať :-) Jako ty tú značku miluješ,držíš jej palce ale treba byť nohami na zemi a uvažovať triezvo a bez emócii.O tych zákaznikoch nemáš pravdu,prémiovych zákaznikov si tvorí prémiová automobilka a potom môže byť dajme tomu kia ktorá chce splniť sen chudobným zákaznikom,lenže to už dávno neplatí,to je vo.eb :-) v skutočnosti bude auto ktoré chce konkurovať prémii a za cenu pár tisíc nižšiu a ja si nedokážem predstaviť pre koho by to dávalo zmysel,určite sa taký ľudia nájdu ale poklepanie na čele je na mieste.
10. 10. 2014 10:48
Re: vypadá pěkně
Tak pokud tomu 300kW benzinu daj u Kie slusnou cenu tak nic nebrani tomu byt v USA uspesnejsi nez A7 ;-)
Design exterieru je povedeny a interier take vypada vyborne. Skoda jen, ze za 2 roky bude produkcni verze vypadat asi hodne jinak ;-)