Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia láká na nový ProCeed. Poodhaluje jeho záď

David Bureš
Diskuze (7)
Model známý jako pro_cee’d byl třídveřovým hatchbackem. S úpravou pojmenování přijde i změna koncepce.

Kia v nejnovější generaci přejmenovala svého zástupce v kompaktní třídě ze cee’du na Ceed, to však není jediná změna. Třídveřový hatchback pro_cee’d končí, místo něj přijde model pojmenovaný ProCeed. Už však nepůjde o hatch, ale o shooting brake!

Dopředu avizovanou třetí karosářskou variantu nového Ceedu automobilka už začala poodhalovat před premiérou naplánovanou na 2. října, která se uskuteční na letošním pařížském autosalonu. Zatím zveřejnila první snímek novinky, který částečně odhaluje jeho záď.

Potvrzují se tak zprávy, že tenhle shooting brake bude výrazněji tvarován než zatím představené kombi. Hlavním motivem zádě nové karosářské verze budou koncová světla propojená vodorovnou linkou, dominantním detailem bude i výrazný nápis ProCeed.

Více zatím Kia o ProCeedu neprozradila. Pouze tvrdí, že bude založen na loňské studii Proceed Concept a bude kombinovat impozantní sportovní design s prostorností a všestranností cestovního kombi.

Třetí karosářskou variantou to však nekončí. Kia už přiznala, že přijde ještě jedna verze, podle některých zpráv crossover. Dříve zamýšlený bratr Hyundaie i30 Fastback by prý naopak nebyl dostatečně ladný. Dále se počítá i s mildhybridním provedením a sportovně laděným Ceedem GT.

David Bureš
Diskuze (7)
29. 8. 2018 18:50
Bude to pekné auto.
Predok bude mať len zmenený nárazník, nič iné.
Bude to mať po bokoch čiernu lištu dole na podbehoch, presne ako chystané GT-čko.

Ale zadná časť auta je podľa mňa ozaj pecka. Praktické to nebude už vôbec, strecha padá od B stĺpika ozaj výrazne, a bočné okno riadne pripomína Shooting braky od Mercedesu. Ale zadná časť je zabitá ... svetlá ostro rezané a prepojené lištou, myslím chrómovou v najvyššej výbave. Podľa mňa neporovnateľne krajšie ako Mercedesy shooting breaky.

Najvýkonnejší motor 1.6 T-GDI, výkon neviem. Ale po novom bude môcť byť kombinovaný so 7 stupňovým automatom. Riadne chrómové koncovky výfuku a nie faky. A zvuk bohužial prifarbený výfukom + repro.

Avatar - CountachSV
29. 8. 2018 17:46
Střílející brzda
Obávám se, že tento hypersport bude dělat čest kolonce, do které se chce vecpat.
Avatar - pumpkin
29. 8. 2018 14:15
Včera som ho stretol
Jeden maskovaný ProCeed teraz jazdí po Bratislave, tak som si ho pozrel keď parkoval v Avione. Neviem či nebudeme sklamaní, Predok bude oproti Ceedu hatch a SW zrejme mierne pozmenený, ale nič špeciálne a od konceptu to má dosť ďaleko. Obávam sa, že s kombíkom sa to bude kanibalizovať.
Avatar - 3_diamanty
29. 8. 2018 12:54
Re: shooting brake
neber to zase tak tragicky.... je jasne ze toto bude "skoro kombik" a prim tu opat bude hrat prakticka stranka veci a nie nejaky aktivny sport.. ale tak klasicke kupatka to maju uz zratane takze za mna je vzdy lepsi takyto sportovo strihnuty skoro kombik s nejakym slusnym motorom ako nic...

preco by si sa mal hned zahlusit... ved nikto ti to nenuti.... vsetko je predsa vec volby ;-) aj arkana aj proceed aj granta aj Gecko ci X5 ;-)
Avatar - 3_diamanty
29. 8. 2018 12:14
shooting brake
no tak to som zvedavy :-) ... ale si to bude predavat podstatne lepsie ako kupatko takze kia na to ide opat moc umne... hoc kupe mi urcite bude chybat ale chapem... vzdy ej vsak lepsi sportovo ladeny shooting brake ako ... ako nic ... hlavne som zvedavy na ponukany najsilnejsi motor ... chcelo by to za mna dvojliter z optimy GT..... ten by mu sadol panecku aj ked uz si asi moc fandim :yes: