Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Motors zvýšila při nižších prodejích zisk o 36 procent (výsledky za 2. čtvrtletí)

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Korejská automobilka ukončila devět měsíců trvající ztrátovost a dosáhla v uplynulém čtvrtletí zisku. Automobilka očekává, že zlepšování bude probíhat i v druhé polovině roku.

Korejská automobilka Kia Motors v pátek oznámila 36% nárůst čistého zisku ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Důvody vyššího zisku je možné nají v nižších výrobních nákladech a silné domácí poptávce po modelu Opirus. Čistý zisk automobilky za sledované období dosáhl 67 milionů dolarů. Mluvčí automobilky Kang Hyun-Geun k výsledkům řekl, že se výrazně zvýšily prodeje luxusního sedanu Opirus, a to na 2 až 2,5 tisíce kusů měsíčně. Ve stejném čtvrtletí loňského roku činily prodeje tohoto vozu zhruba 500 kusů měsíčně.

Celkové tržby však automobilce klesly o 7,3 % na 4,5 miliardy dolarů. Prodeje automobilů klesly také, a to o 1,4 % na 289 334 kusů. I tak jde pro korejskou automobilku o celkem úspěšné čtvrtletí, neboť dokázala po třech čtvrtletích ve ztrátě dosáhnout zisku. Kia navíc počítá s tím, že se budou hospodářské výsledky v druhé polovině roku i nadále zlepšovat. Automobilka zmiňuje zejména pozitivní vliv své slovenské továrny a oslabující won.

Analytici však upozorňují na to, že ve třetím čtvrtletí může dojít ke stávkám v korejských továrnách, a rovněž pochybují o tom, že by prodeje automobilky ve druhém pololetí výrazně vzrostly.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Avatar - vlafi
28. 7. 2007 15:08
Re: Kia porastie
myslím,že není porovnatelné...spíš je dokonce o něco lepší..mimo pár typů např.focus,se není čemu divit...já čekám,že SW na tom bude ještě lépe,uvidíme...Rozhodně udělali krok správným směrem..
28. 7. 2007 11:25
Kia porastie
Ceed sa stava predajnym hitom v strednej a vychodnej Europe :yes: Na SK trhu je 6.najpredavanejsim autom. Za cenu ako Fabia, C3, 207...dostanes auto porovnatelne s C4, 307, Megane... :-!

KIA :yes: