Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia představuje model K3: Nastoupí na místo sedanu Cerato

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Jihokorejská automobilka Kia letos představí nový kompaktní sedan, který se má stát nástupcem modelu Cerato.

Kia oficiálně uvádí, že v letošním roce představí nový čtyřdveřový sedan. Na domácím jihokorejském trhu má být nový sedan nabízen s označením K3. Prozatím automobilka uvolnila dvojici skic, na nichž nový sedan působí spíše jako čtyřdveřové kupé.

Krátké tiskové prohlášení doprovázející skici uvádí, že se designéři a inženýři snažili novému modelu vtisknout futuristický a dynamický styl a zároveň i prostornou kabinu.

I ze skic je patrné, že nový sedan svým designem navazuje na styl použitý u nejnovějších sériových modelů značky Kia. Při pohledu na přední partie jsou vidět příbuzenské vazby na nový Cee´d, zatímco zadní polovinou se K3 přibližuje větším sedanům Magentis a vlajkové lodi Quoris.

Kia uvádí, že model K3 má navázat na sedan Cerato, který byl ve své první generaci vyráběné v letech 2003 až 2008 nabízen i na českém trhu a ve své druhé generaci je v Evropě i USA známý jako Forte. Právě tento model patřil s více než 445.000 prodanými vozy k bestsellerům značky Kia v roce 2011.

Poté, co bude uveden do prodeje v Koreji, se nový sedan objeví také na mnoha zahraničních trzích (vyjma Evropy) v průběhu prvního čtvrtletí roku 2013. Později ho bude následovat pětidveřový hatchback a dvoudveřové kupé.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
27. 7. 2012 10:19
Videa
Přidám 3 krátká videa:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - PeterLuk
24. 7. 2012 18:16
Re: Divné
Dnes sa to nosí, navyše je to skica.
24. 7. 2012 16:23
Re: Jen skica
..a třeba celkové rozměrové poměry. Nejmarkantnější je to např. u výšky bočních oken, celková výška k délce a šířce, což vytváří dojem auta s úplně jiným charakterem. To ve vztahu k tvému odkazu.

A o tom byl můj původní příspěvek.
24. 7. 2012 09:53
Re: Jen skica
Na internetu jsou už rok k vidění spy foto - např. [odkaz] a také dost renderů (víceméně odpovídají až na některé detaily třeba u světel...).
Avatar - Snaphands
24. 7. 2012 09:29
Re: Jen skica
Dvojica H/K má skice takmer presné, takže sa neobávam že by to bol prešlap... podla mňa OK :yes: