Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sorento facelift: Změny větší než kosmetické

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Kia odhalila podobu modernizovaného SUV Sorento, ale o tom co se ukrývá, pod karoserií prozatím mlčí.

Kia Sorento se ve své aktuální generaci ve světové premiéře poprvé představila na domácím autosalonu v Soulu v dubnu roku 2009. V březnu letošního roku byla odhalena podoba modernizovaného provedení pro severoamerický trh a nyní se představuje verze pro Evropu.

Jihokorejská automobilka prozatím zveřejnila pouze poměrně stručnou tiskovou zprávu a několik fotografií exteriéru.

Designéři automobilky Kia pro modernizované Sorento navrhli nové přední světlomety s obrysovými světly LED, nové zadní výklopné dveře se zadními sdruženými svítilnami LED, nové nárazníky s vertikálně umístěnými mlhovými světlomety a větší plochou lakovanou v barvě karoserie.

Zákazníci mají mít k dispozici širší výběr větších kol včetně 19palcových kol z lehké slitiny. Rozšířena bude oproti dosavadnímu provedení i nabídka komfortní a bezpečnostní výbavy.

V pětimístném, resp. sedmimístném interiéru jsou v hojnější míře použity měkčené materiály na obložení palubní desky, výplní dveří a dalších částí.

K dosažení luxusnější atmosféry na palubě má pomoci nový přístrojový štít s LCD, nová středová konzola se sedmipalcovým multimediálním systémem a u modelů se samočinnou převodovkou rovněž nová konzola s kůží obšitou pákou voliče a rovnou kulisou.

Na přání dodávané větší panoramatické střešní okno bez prostřední příčky s elektricky ovládanou clonou propustí u modernizovaného Sorenta více světla do interiéru, v němž může být černé nebo béžové čalounění z tkaniny nebo kůže.

K technice se Kia ve své tiskové zprávě vyjadřuje velmi stručně a uvádí, že modernizované Sorento dostalo přepracovaný podvozek pro zvýšení komfortu a ovladatelnosti, zatímco pohonné jednotky mají nabídnout nejnižší spotřebu paliva ve své třídě.

Pro Sorento druhé generace se od jeho uvedení na trh v roce 2009 do dnešních dnů rozhodlo přes 620.000 zákazníků značky Kia po celém světě. Ve Spojených státech si tento model v loňském roce koupilo více než 130.000 zákazníků a Sorento se tak podruhé v řadě stalo nejprodávanějším modelem značky Kia na tomto trhu.

V současnosti se Kia Sorento vyrábí v Koreji a USA. Prodej modernizovaného SUV se má rozběhnout ve druhé polovině letošního roku a veřejnosti se poprvé představí na podzimním autosalonu v Paříži.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Avatar - twistedTSD
19. 6. 2012 16:14
Re: Dva výrobní závody = dva různé FL
Hlavně zadek je mnohem lepší.
19. 6. 2012 14:52
pomalu leštenkou
na sorentu se mi vždycky líbil jeho chlapácký vzhled, neřešil bych vůbec jak vypada vevnitř, že je tu a tam tvrdej plast, hlavně že to nevrže, ale pomalu se stává tuckovým autem a myslím, že nedotáhne santafe. Proč proboha předělávali ty zadní svítilny??
19. 6. 2012 10:43
Re: Ach jo
To neni Facelift Americkeho Sorenta, ale soucasna jen s extra paketem SX

Jinak zmena je to pekna, me se libi :yes:
19. 6. 2012 08:52
Re: Dva výrobní závody = dva různé FL
Odkaz na americký FL:
[odkaz]
19. 6. 2012 08:45
Dva výrobní závody = dva různé FL
FL pro USA má v (exteriéru) méně změn - jak v přední, ale zejména v zadní části.
Mlhovky a zadní světla ala Audi (tj. tento FL) nějak Sorentu nepadnou ;-\