Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sportage 2014: Decentní facelift s novou maskou

David Bureš
Diskuze (34)
Třetí generace modelu Sportage debutovala na začátku roku 2010. Po více než třech letech výroby se dočká první modernizace.

Zamaskované prototypy naznačovaly, že Kia letos představí modernizovanou verzi SUV Sportage. Nyní automobilka zveřejnila první fotografie faceliftovaného auta, které ukazují jen minimum změn.

Na zveřejněných snímcích se objevuje verze pro jihokorejský trh. V současnosti tak není jasné, kdy se vylepšené Sportage dočkáme v Evropě a zda vůz dozná stejných změn. Možností je ale premiéra na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Úpravy designu jsou opravdu minimální, na první pohled si jich všimne jen opravdový znalec auta. Hlavní změnou je nová mřížka chladiče a lehce upravený tvar mlhových světel. Na zádi najdeme jinou grafiku koncových svítilen, které jsou nově tvořeny diodami.

Také v kabině jsou změny decentní. Je tu však nová kaplička s přístroji před řidičem, která znamená otáčkoměr stejně velký jako tachometr.

Vedle designových změn dostala vylepšená jihokorejská Sportage podobně jako její modernizovaný sourozenec Hyundai ix35 systém Flex Steer, který umožňuje přepínání síly účinku posilovače řízení v několika režimech.

O změnách pod kapotou se u jihokorejské Sportage nemluví. Modernizovaná ix35 se však má dočkat přímovstřikového motoru 2.0 GDI se 130 kW, který by mohla dostat i Kia.

Aktuálně je Sportage na českém trhu dostupná s 1.6 GDI (99 kW), 2.0 CVVT (120 kW), 1.7 CRDi (85 kW) a 2.0 CRDi ve verzích se 100 kW a 135 kW.

David Bureš
Diskuze (34)
23. 7. 2013 06:46
Re: sportage je korejska legenda
Mám pocit, že u Koleosu diskutující ani tak nehodnotili výbavu a materiály, jako spíš tvar.
A na ten se můžou názory dost lišit, protože každému se líbí jiné tvary.
Avatar - Uhlik
22. 7. 2013 22:08
Re: sportage
Akeze je vyuzite BLISu ? Teda ak rozpravame o tom istom > sledovanie mrtveho uhlu...

Za teba to neurobi nic, ani cas na urobenie toho co potrebujes ti to neskrati, ja v tom nevidim ziadny zmysel, resp. urcite nie u aut typu Sportage, ktory ma spatne z kamionu...

Praveze si vybrat nemozme, to je ta chyba :-)
Avatar - Uhlik
22. 7. 2013 22:05
Re: sportage
Ja ho mam doma tiez, zo zasady nepisem o veciach, o ktorych viem malo.

V zasade mu nechyba nic. K dokonalosti mu chyba plno veci. Take uplne zakaldne veci, ktore biju do oci su uz spominane svetla a ovladanie palubneho PC.

Samozrejme, je to KIA a vieme aku ma cenu, takze od nej necakam uplne to, co ponukaju standartne znacky. Kia je dobra len v tych zakladnych verziach, ci uz sa to tyka motorov, alebo aj vybavy. Ak chces trosku viac, tak uz musis nieco ozeliet. No a ozeliet svetla je uz celkom dost podstatna vec, najma ak najazdis viac km ako prave ty.

Samozrejme, mal by som aj dalsie vyhrady, ale toto je taky zaklad, ktory je zly a nic sa s nim neda robit.

Ziadne auto ale nie je uplne dokonale, najma ak nekupujes auto za 100 tisic a viac, a ani tam to nie je take jednoznacne.

na zaver este dodam, ze my sme s autom spokojny, nejake drobne chybycky sa najdu a na nas najazd a pouzitie to staci. Keby mam ale za to auto platit cenu napr. Kugy, tak uz by mi to vadilo.

Avatar - salamoon
22. 7. 2013 18:30
Re: sportage
uplne zbytocny BLIS?
je to naopak jeden z mala NAOZAJ uzitocnych asistentov a u mna dolezitejsie ako u teba "ovladanie PC"...nastastie kazdy si moze vybrat... :-)
22. 7. 2013 15:31
Re: sportage
A co mu tak chybalo. Som jeho vlastnikom (pozri "moje auto"), najazdim rocne 20000 km, nesetrim ho, pol roka zije v krutych alpskych podmienkach a az na chybajuce vyhrievanie volantu a naozaj zminene ventilovane sedacky sa nemozem stazovat. A z clanku "moje auto" sa dozvies, ze mam bohate skusenosti i z inych znaciek, kore vo firme vlastnime....ale stale neviem, co mu tak oproti konkurencii chyba.