Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Facelift a nový motor pro Hyundai ix35 (+video)

Diskuze (34)
Hyundai zaktualizoval vzhled modelu ix35, ale lépe zapadl mezi novinky jako i30 nebo Santa Fe.

Nošovické SUV Hyundai ix35 prošlo v polovině modelového cyklu modernizací. Korejci se při faceliftu zaměřili hlavně na vnější vzhled a omlazení techniky. Od léta si proto koupíte ix35 s novým benzinovým motorem 2,0 GDI, který má proti stávajícímu dvoulitru přímé vstřikování. Agregát o výkonu 130 kW je známý už z i40.

Kromě toho ix35 dostane nové přední světlomety, které mají stejnou grafiku jako u nového Santa Fe. Faceliftovaný model se jasně identifikuje matně bílým obočím a pásem diod pro denní svícení. K tomu dostává mírně upravenou masku chladiče, která je nově vyvedena celá v barvě karoserie. Záď zdobí nová koncová světla s jemnější diodovou grafikou a boční dveře přišly o plastové lemy ve spodní části. Černé ochranné díly se nyní nachází jen na prazích.

Zatímco zvenku se ix35 proměnila viditelně, změny v interiéru jsou téměř nezaznamenatelné. Design palubní desky zůstává stejný, to samé platí pro poněkud tvrdší sedadla. Jednu novinku ale přece jen známe: díky systému Flex Steer bude možné tlačítkem přepínat sílu účinku posilovače řízení. Stejným zařízením je vybavena už řada i30.

Video se připravuje ...

Diskuze (34)
5. 3. 2013 20:42
Re: interier
no videl sem par dilu z interieru faceliftu a vypadaly jinak nez na fotkach... obzvlaste radio bude hnusne jak noc
5. 3. 2013 19:19
Re: interier
No ono nějak vypadají fotky a jinak může vypdadat reál.tento facelift byl ale dělán u příležitosti náběhu "sériové" výroby ix35 s palivovými články,čili na vodík.První automobilkou,která rozjela výrobu takovéhoto auta byla Honda (nevím jak pokračuje),po ní je Hyundai,který má už v Evropě na tyto vozy sjednané kontrakty.Sice je to pouhých 1000ks do roku 2015,ale do té doby se má v Evropě budovat infrastruktůra.Po roce 2015 už nejen fleet,ale i maloobchod.To už ale začnou s produkcí vozů s palivovými články i další výrobci.
Avatar - Merkur
5. 3. 2013 18:05
interier
Je pravda,že když jsem viděl ten interiér na fotce,tak jsem řekl "to je děs".Navíc na introše su já pes a při výběru auta hraje prioritu právě on (jelikož ho člověk pořád na očích) oproti exteriéru.A právě u ix35 jsem jím byl v reálu nadšenej a navíc jsem se v něm cítil dobře (dám na první pocit) a právě kvůli jemu jsem si nakonec ix35 koupil :-)
5. 3. 2013 17:34
Re: Facelift?
Jaké krajiny to jsou? Protože na západ od ČR jsou to dost často, bez urážky, držgrešle. I v Německu platí, že budou klidně kupovat čínská auta, pokud budou alespoň trochu slušná, hlavně když budou levná.

Spíš je úctyhodné, že Japonci prodají ty kolikrát nevzhledné kreace za ne zrovna nejnižší ceny.
Avatar - kari.laz
5. 3. 2013 17:09
z pera mistra...
Tento model musel udělat opravdový mistr. Protože z nejošklivějšího SUV na trhu se mu povedlo udělat ještě ošklivější.

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]