Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klasické americké autobusy Red Jammers dostanou hybridní pohon

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Národní park Glacier v severoamerické Montaně se vedle krás přírody může pochlubit i nádhernou flotilou autobusů, jejichž původ sahá až do druhé poloviny třicátých let dvacátého století. Nyní je čeká důkladná modernizace.

Red Jammers jsou autobusy, které v letech 1936 až 1939 vyráběla společnost White Motor Company a dodnes vozí turisty obdivující krásy národního parku na území okresů Flathead a Glacier ve státě Montana na severozápadě USA.

Národní park Glacier využívá flotilu třiatřiceti těchto autobusů prostřednictvím Xanterra Travel Collection a ta nyní podle informací, které zveřejnil Carscoops, připravuje jejich modernizaci. Tu má zajistit společnost Legacy Classic Trucks.

Karoserie autobusů Red Jammers mají být v rámci této modernizace posazeny na nové podvozky z produkce automobilky Ford. K pohonu pak mají využívat hybridní systém, který má kombinovat přeplňované vznětové osmiválce o objemu 6,2 l s elektromotory.

Bližší informace k použité technice prozatím k dispozici nejsou, ale zvolený hybridní pohonný systém má údajně ve spolupráci s rekuperací kinetické energie zajistit snížení emisí škodlivých výfukových plynů až o 25 % ve srovnání s konvenčním pohonem.

Plánovaná modernizace autobusů Red Jammers není prvním zásadním zákrokem do jejich techniky. Poslední důkladnou proměnu tato vozidla absolvovala v letech 1999 až 2002, kdy byly jejich karoserie usazeny na podvozky užitkových vozidel řady E značky Ford.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - LEGOPARK
6. 2. 2019 07:56
KLASICKE AMERICKE AUTOBUSY?
Toto je KLASICKY americky autobus? To moze napisat BLESK, alebo AHA.