Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kolik lidí se vejde do Hondy Civic? Tohle video vám dá přesnou odpověď

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Ke kuriózní situaci došlo minulý týden v britském městě Leicester. Po nehodě vyskákalo z Hondy Civic až zarážející množství pasažérů.

Video se připravuje ...

Znáte ty scénky z animovaných seriálů, kdy z co nejmenšího auta vyskáče co největší počet pasažérů? Znát je můžete třeba z příběhů Simpsonovy rodiny, podobných případů bychom ale jistě našli více. Ani v reálném světě se nejedná o nic neznámého. Kupříkladu v jedné z epizod Top Gearu dostalo trio Clarkson, Hammond, May za úkol vměstnat co největší počet lidí do Citroënu DS3 Racing, Abarthu 500 a Renaultu Clio RS. Byla to celkem sranda.

Ne vždy se však jedná o komedii. Píkladem je situace, která se nedávno odehrála v britském městě Leicester. Všechno to nejdříve vypadlo jako běžná dopravní nehoda, kdy řidič Hondy Civic nedobrzdil a zezadu naboural do Audi. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby z japonského vozu v rychlém sledu nevyskákalo osm pasažérů, kteří vzali nohy na ramena. Jeden z nich se naštěstí vrátil, což bylo jenom dobře pro devátého člena posádky, který zůstal „uvězněn“ v kufru. Celkem se tedy do japonského hatchbacku vešlo devět lidí, kterým se během lehké nehody pravděpodobně nic nestalo.

Nyní už je vcelku jasné, proč řidič nemohl dobrzdit. Jednak byla vozovka mokrá, ale brzdy Civicu hlavně nejsou na takové zatížení dimenzované, proto nešlo očekávat, že bude možné zastavit „na fleku“. Důvod hromadného útěku z místa nehody zdroje neuvádějí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)