Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Komentář: Porsche 911 Turbo 991 se testuje za Prahou

Michal Fokt
Diskuze (8)
Jeden z našich čtenářů potkal v Lochkově dvojici maskovaných prototypů Porsche 911 Turbo aktuální generace 991.

Trošku závistivě sledujeme úlovky špionážních fotografů z Ameriky, Jihoafrické republiky, Skandinávie, Německa, případně Středomoří. Jako by automobilky nevěděly, že opravdovým prubířským kamenem kvality podvozků nejsou jako zrcadlo hladké silnice ve Španělsku, ale mizerný povrch českých okresek...

U nás potkáte výjimečně nějakou tu Škodovku, případě Mercedesy na trase Praha-Plzeň, v Česku se toho prostě mnoho netestuje. Ale občas se zadaří. Náš čtenář Jan Pokorný zahlédl krátce po poledni v Lochkově dvě kamuflovaná Porsche 911 Turbo na bázi aktuální generace 991. Přijeli ulicí K Lahovské a zamířili nahoru na Slivenec a o chvíli později se na stejném místě trošku neočekávaně objevily ještě jednou. Asi se jim zalíbil úsek ze Slivence na Velkou Chuchli.

Honza nestačil tasit smartphone, takže se musíme spokojit s již viděnými snímky z Nordschleife, nicméně si všiml, že jedno z nich mělo trošku pomačkanou přední německou registrační značku i stříbrný výdech v zadním blatníku, díky kterému 911 Turbo 991 identifikoval. Holt české okresky, to není žádný autobahn. Překvapilo ho také, jak auta jela tiše, dálkově ovládaný ventil ve výfuku asi bude dobře fungovat i u této varianty.

Je určitě potěšující, že si Porsche vybralo pro testování české silnice, to by se mohlo rozkřiknout a mohli bychom se u nás dočkat daleko většího množství testovacích prototypů. Alespoň bude co fotit...

Očekává se, že Porsche představí 911 Turbo 991 v září ve Frankfurtu. Co myslíte? Měly by automobilky zintenzivnit testovnání na špatných českých silnicích? Které úseky byste doporučili, ať už co se týče dobrého svezení nebo testu kvality tlumičů?

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - Hammunasakra
10. 4. 2013 23:23
Re: Jo jo...
:-)
PS: Bohužel i ty 4válce jsou "schVWálená" REALITA :-|
10. 4. 2013 21:19
Praha
Dneska ráno (8:15) jsem jich u Masarykova nádraží viděl pět. Odbočovali směrem na magistrálu.
A tak 2 měli zadní světla pro USA trh (myslim tim, že místo oranžovejch diod blikalo celý světlo). Což mi přišlo výraznější, jeden proužek oranžový pod červenym prostě za deního světla neni moc vidět.
Avatar - cri-cri
10. 4. 2013 18:09
Re: Jo jo...
co čtyřválce? Neblazni výš kolik emisí to musí vypouštět. Porsche chýstá 911 s nulovýma emisema jak je zde [odkaz]
Avatar - Kocas
10. 4. 2013 17:22
Re: Porsche
:-)
Avatar - MobyDick
10. 4. 2013 17:20
Porsche
Já je viděl v pondělí v Horažďovicích, jelo jich šest, jel jsem na motorce tak jsem je nemohl vyfotit :-)