Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Toyota FSC půjde brzo do sériové výroby

Aleš Jungmann
Diskuze (14)
Studie představená v roce 2005 na Tokyo Motor Show se dočká svého debutu za několik měsíců.

Toyota prý nyní pracuje již na finálních úpravách civilní verze konceptu FSC („Flexible Saloon Concept“). Jednalo se tehdy o sedan zkřížený s MPV (čili klasický crossover), který měl šest sedadel (velmi variabilně přizpůsobitelných).

Pro sériovou verzi se ale počítá až se sedmi sedadly. Nový automobil je postaven na základu Toyoty Camry, z níž využívá i dvě benzinové pohonné jednotky. Jedná se o čtyřválec 2,4 l o výkonu 118 kW a o jednotku 3,5 l V6 s výkonem 200 kW.

Zatímco vnější podoba vozu zůstane v podstatě zachována, vnitřek se oproti konceptu radikálně zcivilní. Pro připomenutí, zde jsou původní rozměry koceptu (konečné sériové rozměry budou zřejmě velmi podobné či stejné): délka 4,67 m, šířka 1,8 m a výška činila 1,52 m.

Hlavní zbraní nové Toyoty bude pochopitelně onen zmíněný variabilní interiér, v němž nebudou chybět například elektricky nastavitelná zadní sedadla nebo nepřímé osvětlení interiéru příjemným světlem známé z konceptu.

Do výroby půjdou první kusy zřejmě už v září tohoto roku, nyní ale není jasné na jaké trhy se bude automobil dovážet. Spekuluje se také o možném třetím pohonu a to pomocí hybridního ústrojí.

Aleš Jungmann
Diskuze (14)