Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konkurence Dacie: Fabia Sedan za 249.900,-Kč

Ondřej Láník
Diskuze (30)
Domácí výrobce nabízí model Fabia Sedan s klasickou tříprostorovou karosérii v limitované sérii již za 249 900 Kč. Základní výbavu lze navíc rozšířit o dva cenově výhodné pakety.

Domácí výrobce nabízí model Fabia Sedan s klasickou tříprostorovou karosérii v limitované sérii již za 249 900 Kč. Základní výbavu lze navíc rozšířit o dva cenově výhodné pakety.

K novému akčnímu modelu Škodovka zveřejnila krátkou zprávu na svých intenetových stránkách. Uvádí se v ní: "Fabia Sedan je přesvědčivá již na první pohled. V konkurenci kompaktních sedanů ukazuje sebevědomě svou tvář. Fabia Sedan je český vůz, který svěže, dynamickya důstojně reprezentuje značku Škoda. Má charakter a tvar klasické limuzíny s tříprostorovým uspořádáním (s odděleným a uzavřeným zavazadlovým prostorem), a ukrývá v sobě bohatou základní výbavu."

Za termínem "bohatá výbava" se skrývají například položky jako airbag řidiče, posilovač řízení, volant nastavitelný ve dvou osách, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, dělená zadní sedadla, imobilizér nebo tónovaná skla. Jde tedy jednak o "více auta" než v případě Fabie Junior, ale také o bohatší výbavu. Junior totiž postrádá hned několik prvků z vyjmenovaných položek, ale prodává se za 224 900 Kč.

K Fabii Sedan je možno přikoupit dva cenově zvýhodněné pakety. V paketu bezpečí získáte za cenu 15 000 Kč důležité prvky aktivní i pasivní bezpečnosti - protiblokovací systém ABS, jehož součástí je i systém regulace brzdného momentu MSR a mechanický brzdový asistent Dual Rate, a také airbag spolujezdce, případně i s možností deaktivace (za příplatek 1000 Kč k ceně paketu).

Paket pohodlí se zaměřuje především na zvýšení komfortu a zpříjemnění cestování. Najdete v něm centrální zamykání se SAFE systémem, elektrické ovládání předních bočních oken a za nepříznivých klimatických podmínek jistě oceníte elektricky nastavitelná vnější zrcátka s integrovaným vyhříváním. Cena paketu je 10 000 Kč.

Ondřej Láník
Diskuze (30)