Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Krásná Alfa Romeo 1750 Spider Veloce: Stejná radost jako tehdy

Auto Tip Klassik
Diskuze (2)

Před 13 roky přijela na podvalu z Německa, aby se stala prvním projektem začínajícího nadšence. Už první jízda byla naprosto neopakovatelná a postupně si ji oblíbilo celé okolí. Představuje velmi šťastnou alfu romeo!

Když jsem poprvé usedal  za volant rudého spideru, neměl jsem žádná extra očekávání. Těšil jsem se na projížďku, stejně jako tolikrát. O to víc mě překvapily ty společné momenty, které se těžko přenášejí na papír. Vzduch už voněl kvetoucí přírodou a v centru dění jsem byl jen já sám, společně s charakterní Italkou. Postupně jsem vytáčel úžasný čtyřválec a zaposlouchával se do rykotu karburátorů. Projížděli jsme krajinu bez cíle, jen sem a tam po krásných jihočeských okreskách, se sluncem opřeným do zad. Větřík mi z vlasů dávno udělal poloviční dredy a já se konečně trochu mentálně zastavil. A najednou chtěl, aby společné okamžiky nekončily a já pokračoval za horizont, bez ohledu na hlad či žízeň, bez ohledu na to, kolik benzinu ten den spálím… A vlastně to celé stačilo k tomu, abych s chutí pokračoval v tom, co mě (a snad i vás) baví nejvíc – a tyhle nevšední příběhy a okamžiky i nadále sdílet.

Rande s jakoukoliv alfou (jestli mi rozumíte) je vždycky speciální. A i když jsem purista, vůbec nevadí, když není červená (ale je to lepší). Alfa Romeo je prostě značka, která umí okouzlit. Nejen nadšenou komunitu alfistů po celé planetě, ale i zcela konvenční řidiče, kteří sice mají v garáži z pragmatických důvodů škodovku, ale stejně někde v hloubi srdce touží po skutečné radosti a vášni. Alfa Romeo má prostě svou auru, těžko uchopitelné kouzlo, které se ukazuje až postupně s tím, jak hluboko kdo dokáže proniknout do jejího světa.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Auto Tip Klassik
Diskuze (2)

Doporučujeme

31. 3. 2023 17:17
Jden z nejkrásnějších roadsterů ever...
...a poskytovatelka mimořádných řidičských rozkoší! Vím o čem mluvím, měl jsem tu čest toto fantastické autíčko řídit (a poslouchat jeho geniální zvuk)! :-) :yes: :yes: :yes:
27. 3. 2023 15:36
Spider nema chybu....
... tak to proste je.... :-!