Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Krásné Audi A8 po Karlu Gottovi se v Česku prodalo za šokující cenu. Je v mimořádném stavu

Lukáš Volšický
Diskuze (14)

Za překvapivě nízkou cenu si neznámý sběratel koupil originální Audi A8 z devadesátých let, jehož prvním majitelem byl sám 42násobný Zlatý slavík Karel Gott. Budoucí růst hodnoty vozu je nepochybně zaručen.

Začátkem letošního října to budou už čtyři roky, co nás navždy opustil 42násobný Zlatý slavík Karel Gott. Jedna z nejvýznamnějších hudebních ikon vždy jezdila na úrovni a vystupovala jako pravý gentleman. Karel Gott jezdil netradičními auty už od svých řidičských počátků, když si v roce 1963 koupil ojetý Opel Capitan z Německa. V následujících letech vystřídal celou řadu různých aut a vybudoval si vztah zejména k luxusním mercedesům.

Konkurenční Audi se spolu se jménem Karla Gotta zmiňují jen minimálně, ale i tak přinejmenším jeden vůz značky opravdu měl. Na aukčním serveru Aukro.cz se letos v červnu prodala luxusní limuzína Audi A8 z roku 1994, jejímž prvním majitelem byl sám Mistr Karel Gott. Prodejce současně uvádí, že hned dalším majitelem vozu byla firma vlastněná hudebním producentem a kapelníkem Františkem Janečkem.

Audi A8 D2 po Karlu Gottovi má 4,2litrový zážehový osmiválec s nejvyšším výkonem 220 kW a pro značku tradiční pohon všech kol quattro. Prodejce uvádí, že i v dnešních dnech je ve velmi dobrém technickém i optickém stavu a s plně funkční výbavou. S ohledem na stáří vozu je však nutno počítat s menšími kosmetickými vadami. Za poslední tři roky přitom najel asi 1500 kilometrů.

Kdysi vlajkové luxusní Audi, jaké opravdu bylo majetkem Karla Gotta, se dodnes pyšní i originálním technickým průkazem se jménem Zlatého slavíka. K vozu jsou i odpovídající státní poznávací značky AES 00-15, které už nejsou určené do provozu a slouží pouze k vystavovatelským účelům.

Video se připravuje ...

A pokud vás zajímá, jakou hodnotu na dnešním trhu má takový sběratelský artikl, možná budete mile překvapeni. Audi A8 po Karlu Gottovi se prodalo v polovině letošního června za 315 tisíc korun, přičemž budoucí růst hodnoty je jistě zaručen. V posledních letech je to už několikátý vůz nejslavnější hvězdy českého showbyznysu, co změnil majitele.

Lukáš Volšický
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
18. 7. 2023 16:00
Re: Predražený vrak
Auto s výkonem 220 kw (300 HP) je nepoužitelný v dnešní premávce , no CELKEM DOBREJ FOR :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
18. 7. 2023 12:34
Re: Predražený vrak
:yes:
18. 7. 2023 12:10
Predražený vrak
Je to starý a predražený vrak.
Gott bol síce z nejakého dôvodu lokálna hviezda, ale už je mŕtvy.
Žiadny kult osobnosti netrvá vecne.
Trúfam si tvrdiť, že to auto rozhodne na cene stúpať nebude.
Tuctový a v dnešnej premávke nepoužiteľný voz.
18. 7. 2023 10:49
Re: Stromeček :-(
Noblesního mistra máš v trenkách :D
18. 7. 2023 09:29
Re: Vždyť kdo by chtěl takovou plečku
Hele pane Arese ty se tu projevuješ jako nízkointeligenční tvor roky takže tvoje hodnocení mne nijak nedojímá. Stejně jako od tvého násilnického předřečníka. Takže tvými slovy, vypadni a už sa nevracaj ju? Pusť si tam kam dojdeš Gotta na plné gule.