Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S 500 po Karlu Gottovi je znovu na prodej. Zdražil

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Nejznámější český zpěvák Karel Gott měl k autům velice vřelý vztah, to je známá věc. Jeden z jeho bývalých vozů si nyní můžete koupit.

Jde o Mercedes-Benz třídy S generace W220 (vyráběla se v letech 1998 až 2005) ve verzi S 500 s pětilitrovým zážehovým osmiválcem o výkonu 225 kW. Sedan z roku 2004 kombinuje motor se sedmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Jestli si teď říkáte, že už jste takového jednou četli, nepletete se. Všechno totiž nasvědčuje tomu, že mercedes aktuálně na prodej je stejný jako ten, o němž jsme psali loni v září. Jen ho prodává někdo jiný.

Jde tedy o vůz registrovaný v březnu roku 2004 s nájezdem okolo 224 tisíc kilometrů - aktuální prodejce uvádí přesně 223.723 km. I přes poměrně vysokou porci kilometrů by však auto mělo být zachovalé. A také je v původním stavu.

Velký německý sedan nabízí bohatou výbavu, která zahrnuje například automatickou klimatizaci, CD přehrávač, vyhřívaná sedadla, parkovací senzory vpředu i vzadu nebo elektricky nastavitelná sedadla. V současném inzerátu najdeme také zmínku o ventilovaných předních sedadlech s masážní funkcí. Světlý interiér je bohatě čalouněný kůží a nechybí ani dřevěné dekory. S 500 stojí na vzduchovém podvozku.

Díky nabídce z loňského roku víme, že Gottovo vlastnictví dokládají zápisy v obou částech osvědčení o registraci vozidla. Nyní prodejce zmiňuje navíc zpěvákem podepsanou zelenou kartu.

Už loni jsme psali, že odpovídá také registrační značka a že právě v tomhle Mercedesu s tabulkami 3A4 9349 si v květnu roku 2006 mnohonásobný Zlatý a Český slavík odvezl domů z Ústavu pro péči o matku a dítě v pražském Podolí dceru Charlotte Ellu i její maminku Ivanu.

A cena? Mercedes S 500 po Karlovi Gottovi je nyní k mání za 799.000 Kč. Vůz tak vlastně zdražil, loni se prodával za 649 tisíc korun. Pro srovnání, stejné auto s podobným nájezdem se dá koupit už i za 150 tisíc.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Jerry.Gunman
27. 8. 2021 13:38
Karel Gott
Karel Gott je bezpochyby jednou z velkých a nezpochybnitelných postav a ikon české / československé kultury, takže lze předpokládat, že cena jeho auta poroste i do budoucna
Avatar - 3_diamanty
27. 8. 2021 10:30
Re: Krásné S500
Stihle elegantne.... dodnes najkrajsie Sko.... ale tak Kaja mal vzdy vkus ( aj v tomto ) a paradne vozy

PS: Inak vsetko podrazilo... recko i turecko... proste vsecko....
26. 8. 2021 21:12
Krásné S500
Faktem je, že to je výjimečně zachovalé S500 v téměř ideální specifikaci, tady bych snad i věřil nájezdu km :) Škoda že jeho původ táhne cenu vzhůru, mně osobně je úplně jedno po kom to auto je, stejně nenese žádný "odkaz" svého majitele, je to prostě auto jak ho v MB vyrobili.