Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Krásný Lexus LC sundá střechu. S otevřeným nebem nad hlavou se představí v Goodwoodu

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Jedno z nejkrásnějších aut současnosti se brzy dočká nové verze. Kupé Lexus LC přijede co nevidět také jako kabriolet.

Čas neuvěřitelně letí. Přijde mi to jako včera, co jsme se v redakčních garážích rozplývali nad krásným kupátkem Lexus LC s výrazným červeným lakováním, které Martin po testovacím týdnu označil za největší bombu roku. A myslím si, že zcela právem.

No a právě tenhle krasavec se ještě letos dočká nové verze s otevřeným nebem nad hlavou. Příjezd kabrioletu nastínil už koncept vystavený na letošním autosalonu v Detroitu, Lexus tehdy ale neprozradil, kdy se novinka dočká sériové produkce. Informaci poskytl až teď magazín Roadshow, podle kterého se kabriolet LC ukáže na letošním Goodwood Festival of Speed ve Velké Británii, jenž startuje už 4. července.

Očekáváme, že vůz se ve srovnání s konceptem příliš nezmění. Lexus ale stále neprozradil některé detaily, například uspořádání sedaček či materiál střechy, tedy zdali půjde o pevnou, nebo plátěnou verzi.

Žádné velké změny se neočekávají ve skladbě pohonných jednotek. I tady by měl být hlavní hvězdou pětilitrový osmiválec s výkonem 351 kW a 539 newtonmetry točivého momentu. Jen připomeňme, že kupé s tímto motorem zrychlilo z klidu na stovku za 4,7 sekundy a pokračovat mohlo na maximální rychlost 270 km/h. Chybět jistě nebude ani hybrid se základem v 3,5litrovém šestiválci o výkonu 263 kW a s točivým momentem 500 N.m.

Uvidíme, jestli se nový konkurent BMW řady 8 Cabrio či Meredesu-Benz SL představí přímo v akci, nebo pouze staticky, jistě se ale počátkem července dozvíme veškeré zbývající podrobnosti. A někteří mají o důvod víc, proč na legendární festival rychlosti v Goodwoodu vyrazit.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
13. 6. 2019 23:17
Re: Krása
urcite lepsia volba ako ta nova carrera cabrio s tou monstroznou akoby "silikonom" naplnenou zadnicou

voci tomuto nema porsche narok https://img2.auto.cz/…ull/5520169_.jpg .. aj proporcne voci tazkopadnej x krat prezvejkanej rozplacnutej carrere je tento dizajn o vesmir inde ....

PS: za mna posledna pekna carrera bola ta vtedajsia faceliftovana verzia ktora prisla v r 2008 https://img2.auto.cz/…ull/4173739_.jpg ( aj velkostne aj porporcne .. bola uplne dokonala ) ... ked si ale zoberies tu dnesnu rozplacnutu obludu https://img2.auto.cz/…ull/5713858_.jpg tak sa mi chce ... no proste nechutna je ... nesedia mi proporcie.. ani pomer dlzky k sirke ani previsy... ani kola... nic neladi.. zlata 11 rocna carrera
Avatar - CHerokee
13. 6. 2019 20:42
Krása
Tohle je paráda. Krása, elegance, moderní technika a zároveň pořádný a klasický 5 litrový atmo V8...