Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KTM přiostřila model 790 Adventure R a představuje jeho limitovanou edici Rally

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

KTM mezi své novinky pro letošní sezónu zařadila modely 790 Adventure a 790 Adventure R. Na základech druhého z nich připravila ještě více na jízdu v terénu orientovanou limitovanou edici Rally.

KTM 790 Adventure R měla premiéru nejprve jako koncept na EICMA 2017 v italském Miláně a teprve v listopadu loňského roku se tento motocykl spolu s méně radikální KTM 790 Adventure představil na stejném místě v sériovém provedení pro modelový rok 2019.

Moderní cestovní enduro, k jehož pohonu slouží kapalinou chlazený řadový dvouválec o objemu 799 kubických centimetrů s nejvyšším výkonem 70 kW (95 k), v provedení R využívá komponenty odpružení značky WP se zdvihy vpředu i vzadu 240 mm. Konstrukce KTM 790 Adventure R i její vybavení mají zajistit, že se bude v terénu jednat o náležitě schopný stroj.

KTM 790 Adventure R Rally, která má vzniknout v sérii pětiset exemplářů, má být ovšem ještě schopnějším sportovním náčiním pro výlety do terénu. Za tímto účelem dodala značka WP, patřící pod křídla KTM, přední vidlici WP XPLOR PRO 7548 a plně stavitelné odpružení zadního kola WP XPLOR PRO 6746. Tyto komponenty byly vyvinuty na základech zkušeností z dálkových soutěží a poskytují zdvih 270 mm, což je o 30 mm více než u výchozího modelu. Výška sedla díky vzrostla na 910 mm.

Vedle nových komponentů odpružení se pak limitovaná série pyšní i plochým sedlem ve stylu závodních strojů, stupačkami s větší plochou, ochrannými protektory z uhlíkových vláken na palivové nádrži, systémem rychlořazení, výfukovým systémem značky Akrapovič a specifickým barevným provedení.

KTM uvádí, že v následujících měsících upřesní specifikace a cenu limitované edice modelu 790 Adventure R Rally, ale již nyní ji prezentuje jako stroj pro modelový rok 2020.

Zdroj: KTM Sportmotorcycle GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme