Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kudy objet Barrandovský most: Opravovaný Barranďák vás zpomalí úplně všude!

Petr Slováček
Diskuze (0)

Odstartovala obávaná oprava Barrandovského mostu, která se projevuje kolonami nejen po celé Praze. Pozor na to, že teď víc než tři měsíce nepřejedete Vltavu nájezdem ze Strakonické.

Právě vypukla první velká rekonstrukce Barrandovského mostu od jeho otevření v roce 1983. Kdyby neproběhla, reálně by hrozil pád mostu. Roky do něj zatéká a některá nosná lana už byla pouze na desetině své původní nosnosti. Teď je doplní nová, ke kterým už se díky tukovému obalu voda nedostane – postup prací odpovídá dnešním možnostem a technicky prý není z nejsložitějších.

Problémem je ale hustá doprava, kterou nelze reálně celou převést jinam. Aspoň že nebude most uzavřen na celé roky, ale v první etapě na 110 dnů a ve druhé a třetí po 92 dnech. Během těchto čtyř etap vyjde rekonstrukce na 750 milionů korun a prodlouží prý životnost o dalších 30 let.

Video se připravuje ...

Virtuální modelace

Ještě před zavřením Barranďáku přistavěla Technická správa komunikací odbočovací pruh v místě sjezdu na Modřanskou ve směru na Braník, kde se tvoří špunt.

Vůbec poprvé byla použita modelace dopravy v reálném čase, která ukázala, že se zaplní také centrum a části Prahy 4, 5 a 12. A také ostatní části metropole, protože pokud se doprava v opravovaném úseku zastaví, znamená to stopku také v tunelovém komplexu Blanka a logicky i na něj návazných komunikacích. Takže opravu poznají i obyvatelé Holešoviček na opačné straně Prahy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Slováček
Diskuze (0)

Doporučujeme