Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kupci LaFerrari jsou ochotni zaplatit 1,25 milionu eur navíc, jen aby dostali auto dříve

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Netrpělivost je vlastnost, na které se dá vydělat. Ferrari o tom ví své, zejména když prodává hypersport LaFerrari, kterého se postupně vyrobí jen 499 kusů.

Lidé, kteří si chtějí koupit Ferrari LaFerrari, rozhodně nemohou být bohatí jen trochu, musejí totiž vlastnit několik dalších vozů se vzpínajícím se koněm ve znaku. Obvykle tedy mají tolik peněz, že by si mohli podobných vozů koupit hned několik. Problémem je, že často musejí na onen automobilový vrchol, který mají objednaný, čekat velmi dlouho, vzhledem k pečlivé ruční výrobě auta. Čekat se však v dnešní době lidem nechce, proto mnozí ze zákazníků nemají problém přeplatit více než jednou samotnou cenu auta, aby dostali LaFerrari dříve.

Podle stránek Motoringresearch.com jsou zájemci o LaFerrari ochotni přeplatit asi 1,25 milionu eur, tedy v přepočtu necelých 35 milionů korun, jen aby dostali svůj vůz co nejdříve. Částka je to sice rekordní, přeplatky však nejsou neobvyklé. U McLarenu P1 by zákazníci zaplatili navíc 377.000 eur (asi 10,5 milionu Kč), u Porsche 918 Spyder pak 250.000 eur (necelých 7 milionů Kč). Koupě podobných vozů může být velmi výhodná, stačí se podívat na Ferrari Enzo. To od svého uvedení více než zdvojnásobilo svou cenu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)