Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kylie Minogue a Ford StreetKa vyrazí na turné

Libor Zezulka
Diskuze (6)
Zpěvačku Kylie Minogue bude na jejím evropském turné Fever provázet automobil StreetKa, který si tak odbude svou předpremiéru. Podívejte se sami – ani to auto nevypadá vůbec špatně…

Australská umělkyně, která své pěvecké vlohy umocňuje velmi ráda i předváděním atraktivního „designu“, tedy pardon, zevnějšku, se chystá na evropské turné, které započne 26. dubna a po 39 koncertech skončí 20. června v Barceloně. Ale my nejsme hudební server, takže se, chtě nechtě, musíme věnovat zejména autu, kterému bude atraktivní Kylie dělat reklamu :o).

O atraktivní kabát se nádhernému roadsteru postarala v roce 2000 na výstavě v Turíně italská karosárna Ghia v držení Fordu, proto také studie původně nesla název Ghia StreetKa, a díky nadšeným ohlasům se vloni na autosalonu v Ženevě rozhodlo, že se bude tento automobil vyrábět. Finální náročné práce, které předcházejí přeměnu studie v sériový automobil byly svěřeny firmě Pininfarina, zatím ale není jasné, zda jej tato karosárna bude i vyrábět.

Ford tedy splnil slib a nyní, zároveň s oznámením o sponzoringu zpěvaččina koncertního turné uvedl, že se tento otevřený automobil, který bude pódia sdílet s Kylie, začne vyrábět již zkraje roku 2003. Oficiální světovou premiéru si však vůz odbude již v září tohoto roku na autosalonu v Paříži.

Zatím nejsou uvedeny žádné bližší technické informace o tomto roadsteru, na ně si tedy budeme muset ještě nějaký ten měsíc počkat. Ale to vůbec nevadí, stejně jim to oběma moc sluší :-).


Libor Zezulka
Diskuze (6)