Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Niva v lehce omlazené podobě pro rok 2019 míří do výroby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (25)
Automobilka AvtoVAZ potvrdila, že zahájila výrobu modelu 4x4, jenž původně nesl slavné jméno Niva, v modernizovaném provedení pro rok 2019.

Lada 4x4, dříve známá jako Niva, patří mezi nejslavnější automobily ruské výroby. Vyrábí se již od roku 1977, a přestože se už několikrát spekulovalo o příchodu jejího nástupce, žije dál. A konec jí zatím stále nečeká, prezident automobilky AvtoVAZ Yves Karakatsanis potvrdil, že Lada 4x4 přežije i rok 2020.

„Pracujeme na budoucnosti současného modelu a přemýšlíme nad různými stylovými a designovými úpravami,“ prohlásil Karakatsanis nedávno v rozhovoru pro ruská média.

Automobilka AvtoVAZ nyní prostřednictvím oficiální tiskové zprávy, kterou doprovodil jediný snímek modelu 4x4 v provedení Urban, potvrdila, že zahájila výrobu modernizované modelové řady 4x4 v provedení pro rok 2019.

Modernizace se zaměřila především na stylistické úpravy jednotlivých provedení. Společnou novinkou pro všechny je ovšem přístrojový štít, který má být díky využití kontrastu mezi černou a oranžovou přehlednější.

Tisková zpráva dále zmiňuje změny provedené u pětidveřového modelu Lada 4x4 v nejvyšším stupni výbavy Black Edition. V jejím případě mělo kromě nového přístrojového štítu dojít i na vylepšení odhlučnění a standardem pro ni má být výkonná klimatizace spolu s elektricky ovládanými a vyhřívanými vnějšími zpětnými zrcátky.

Lada 4x4 Black Edition s cenou od 598.900 ruských rublů (zhruba 205.000 Kč) dává již svým označením najevo, že její karoserii zdobí černý lak, který doplňují černá 16palcová litá kola. Ta jsou k dispozici i pro verzi s maskovací povrchovou úpravou karoserie.

Lada 4x4 Urban v rámci modernizace dostala dvoubarevná litá kola Grizzly a její ceny začínají na částce 566.900 ruských rublů (kolem 194.000 Kč).

Novinkou pro model 4x4 v provedení Luxe jsou elektricky ovládána a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka a litá kola, která byla doposud vyhrazena jen pro verzi Urban. V případe vozů s výbavou Luxe je uvedena od 522.900 ruských rublů (přibližně 179.000 Kč).

Automobilka AvtoVAZ oficiální zprávu o modernizaci modelu 4x4 uzavírá informací, že je i nadále k dispozici s tří- i pětidveřovou karoserií v řadě provedení a za prvních sedm měsíců letošního roku je na ruském trhu pátým nejprodávanějším SUV.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (25)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
11. 9. 2018 15:23
Re: Chcelo by to porovnávačku
Ano, Duster prejde dost a na ceste je 100% lepsi ako Niva.
Len sa k nemu netreba spravat ako prasa, lebo neznesie tolko co Niva.
Avatar - Beefcake
11. 9. 2018 15:22
Re: Z nouze cnost
Dnes som isiel okolo v salone vystavenej Vesta Cross a nevyzera navonok zle - pozeral som zozadu. Vtej oranzovej, ci aka to je farba.
Avatar - Barrichello
11. 9. 2018 13:12
Re: Z nouze cnost
Může si to koupit kdokoliv další tu kratší verzi a auta půjdou i na export.

Jo Vesta je moderní kvalitní auto a ve verzi Cross i velmi hezké.

v USA dávali na staré pdovozky a motory jen nový kastle.

Na první pohled to vypadalo nově, jinak to bylo furt to samý. Takhle to dělali až do půlky 90 let
Avatar - Barrichello
11. 9. 2018 13:09
Re: Chcelo by to porovnávačku
Koupili si to, že jim nakukali co všechno Duster projede. A jak je lepší na silnici.

Už jim ale neřekli druhou stranu mince, že pokud projede to co jim ukázali že umí denně, tak se to sype před očima 4x tolik jak Niva, která je navíc levnější >:D
Avatar - Beefcake
10. 9. 2018 21:39
Re: Z nouze cnost
Aurus - Putinova zabavka, aby si zvacsil pipika + pridruzene modely. Meno "Aurus" je take klasicky rusky gycove a nevkusne.
Granta ("facelift" ?!?!?), Vesta, atd. to vazne je reprezentativna vzorka aut najvacsieho statu na svete.
Bude nova Niva, po x rokoch a zase to iste v bledomodrom. Predpokladam, ze myslis tu s tymi X prelismi na kazde strane karoserie.
V US a hocikde inde, maju tych modelov stovky.

Co z tohoto celeho vycnieva, je Sherp. Ale to je tiez taka divocina :-)

Rusom idu nejlepsie vsetky tie extremne stroje, maju pre ne bohate uplatnenie.