Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada ukázala omlazenou Vestu. Upravený vzhled doplňuje nová bezpečnostní výbava

Jan Zajíc
Diskuze (168)

Lada představila podobu omlazeného modelu Vesta. Co nového nabízí?

Vesta je pro ruskou automobilku důležitým vozem, loni byla dokonce nejprodávanějším autem na tamním trhu. A zajímavá je také tím, že v roce 2015 dorazila s novou platformou a novým designovým jazykem. Nyní však nastal čas na několik novinek.

Lada například upravila design, zejména vzhled předních a zadních částí karoserie. Sedan dostal novou masku chladiče s horizontálními chromovanými lištami, u zvýšeného kombíku SW Cross výplň tvoří šestiúhelníky. Obě verze se chlubí také výraznějšími nárazníky a novým způsobem "propojení" typického prvku ve tvaru "X" se světlomety. Ty mimochodem plně využívají technologii LED.

Diody najdeme i vzadu, upravené lampy doplňují nové nárazníky, opět se designem lišící podle karosářské varianty. A všimněte si rámečků po stranách, které připomínají koncovky výfuku. Jde samozřejmě o koncovky falešné. Dále se v nabídce objeví 16palcová a 17palcová litá kola s novým designem.

Jestli se něco změnilo v oblasti pohonných ústrojí, bohužel zatím nevíme. A nemáme k dispozici ani pohled do interiéru - modernizovanou kabinu, úrovně výbav, termín zahájení prodeje a ceny Lada odhalí později.

Ruská automobilka alespoň prozradila, že věnovala pozornost bezpečnosti a Vestu vybavila dodatečnými senzory, které umožňují vůz vybavit systémem sledování mrtvého úhlu či parkovacím asistentem.

Jan Zajíc
Diskuze (168)

Doporučujeme

24. 2. 2022 23:27
Re: sankce
Pokud člověk uvažuje v širších souvislostech, musí (měl by) chápat, poučen z historie, že příště jsou na řadě pobaltské státy a pak my ... Pokud se agresorovi nepostavíme. Vím, je zde tlustá čára jménem NATO, ale pravě proto je ten pravý čas na to rezolutní NE...
Ukrajina je stát s mnoha problémy a chybami ale splňuje definice demokratické země. Rusko ani náhodou. A proto je třeba brát to tak, jako by ten magor z kremlu napadl nás.

Ps. Vnímám a kvituji, že to taky neschvaluješ. :yes:
24. 2. 2022 22:29
Re: sankce
No jistě, co znamená vlstenectví? To je od slova vlast, tak je to logickej nesmysl, apelovat na vlastenectví. Teda pokud nejsi rus nebo ukrajinec. A jinak tu došlo k nepochopení, já to neschvaluju, jen mě dost sere ta hysterie, k napadání suverééních států tu dochází v posledních letech dost často, jsou deset či stotisíce mrtvých, ale nikoho to nezíjímá natož aby nějakej jantar apeloval na vlstenectví. To je bohužel z vaší strany dost zbabělé, prostě vám v televizi neřekli, že to máte odsoudit, řekli vám že to je v zájmu demokracie atd. bla bla. Jak je možné že tohle nevidíte a že vám to nevadí? Co pak nekoukáte co se ve světě děje, nebo vám musí opravdu někdo řídct co je správně? Přemýšlej o tom.
Avatar - Emel
24. 2. 2022 21:30
Re: sankce
Když pak aspoň přeleze ten plot zpátky... tenhle soused si v klídku přesadí kolíky a ten kousek zahrádky, na které sis dělal něco, co se mu nelíbilo, už si nechá.
24. 2. 2022 20:50
Re: sankce
Tvůj první příspěvek, na který jsem reagoval:

"Proti vlastenectví??? Proč? Ty jsi ukrajinec? Kde bereš právo za někoho rozhodovat při sporu dvou států bývalé SSSR a rovnou lidi škatulkovat?"

Tohle mi bohatě stačí. A stojím si za svým názorem. Velmi pevně.

Kam tě to staví si odpověz ty sám.

Za mně - někdy je čas, v době kdy jde opravdu o závažné věci, které mohou přímo ovlivnit i naše životy, začít se chovat jako chlap. Statečnej chlap. A v*srat se na okecávání "co, kdy, kdo a jak v minulosti...". Jak jsem vždy velmi přístupný diskuzi, někdy (velmi výjimečně) je čas takové věci utnout. A to je tento případ.
Představ si, hypoteticky, že v roce 1938 (a 1968) je internet a ACZ a někdo argumentuje - stejně jako ty v této diskuzi (myslím všechny tvé příspěvky) - o vpádu nacistů (SSSR) na naše území. Fakt, prosím, zamysli se,pěktrát se nadechni a zkus si to představit...
Avatar - Barrichello
24. 2. 2022 19:07
Re: Hmmm.... to je mi načasování článku o Ladě....
Hmm, evidentně toho nechápeš víc. Ale neboj, brzy pochopíš zač jaká bude realita.
První náznaky už se objevují
https://www.novinky.cz/…krajinu-40388260