Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo pro italskou policii

Ondřej Láník
Diskuze (16)
Neobvyklý policejní automobil dostane v květnu italská policie. Automobilka Lamborghini připravila modrobílý speciál k 152. výročí založení. Automobilu samozřejmě nechybí majáky na střeše, ani další povinná výbava auta dopravní policie.

Pětilitrový desetiválec pod kapotou netradičně zbarveného Lamborghini bude sloužit dopravní policii v Kalábrii a také zvláštním bezpečnostním složkám v tomto regionu. Další využití silného a rychlého vozu je plánováno v oblasti lékařké pomoci. Za tím účelem dostalo Lamborghini náležitou výbavu (např.defibrilátor, který umí zobrazit elektrokardiogram, nebo přítomnost kyslíku a CO2 v krvi). Rychlost vozu by mohla být dobře využita pro včasný transport krevní plasmy nebo orgánů pro transplantaci.

Automobil je také vybaven moderní komunikační technikou. Satelitní navigační systém s GSM telefonem je základem pro přenos dat a obrázků v reálném čase. "Autodetector" rozpoznává automaticky SPZ hříšníka. Automobil je také napojen na centrální databázi vozidel.

Pětisetkoňové celohliníkové Gallardo s pohonem všech kol bude a zimu obouvat pneumatiky Pirelli Sottozero speciálně vyvinuté pro Lamborghini.

Ondřej Láník
Diskuze (16)