Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo Spyder jde pro rok 2013 ve stopách kupé

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Snaha některých automobilek vyvolat senzaci faceliftem stávajícího modelu nemusí vždy vyjít podle plánu. V Lamborghini už s tím mají rovněž své zkušenosti.

Lamborghini pro letošní autosalon v Paříži slibovalo něco nového, ale místo toho dorazilo modernizované Gallardo, kterému sekundovalo další speciální vydání pojmenované LP570-4 Edizione Tecnica, bude se prodávat jako kupé i roadster.

V případě faceliftovaného Gallarda měli návštěvníci pařížského autosalonu možnost se seznámit pouze s provedením kupé a teprve nyní se představuje i modernizovaný Spyder. Opět se samozřejmě nekoná žádné velké překvapení a verze bez střechy převzala stylistické změny provedené u Gallarda se střechou.

Na přídí je nový nárazník s většími nasávacími otvory s trojúhelníkovými motivy. Ty se opakují i na zádi. Výdechy motoru mají teď větší plochu pro odvod horkého vzduchu a auto stojí na nových devatenáctipalcových kolech Apollo.

V případě techniky se podle neoficiálních zdrojů odehrála jediná změna. Tou je vypuštění manuální převodovky z nabídky. Od modelového roku má být Gallardo Spyder k dispozici pouze s automatickou převodovkou bez ohledu na přání zákazníka.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)