Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini hlásí rekordní prodeje a zahájení příprav na výrobu SUV

David Bureš
Diskuze (3)
Chystané „býčí“ SUV bude uvedeno až za dva roky, v Sant‘ Agatě se ale na příchod třetí modelové řady už pečlivě připravují.

Lamborghini loňský rok uzavřelo s rekordním výsledkem 3.245 prodaných aut, což je nejvíce v historii automobilky. V následujících letech se ale počítá s dalším růstem. V roce 2018 bude uvedeno na trh SUV, které bude tvořit velkou část prodejů firmy.

Automobilka se na jeho příchod již čile připravuje, když nabírá nové zaměstnance potřebné pro výrobu auta. Už během ledna bylo najato 30 nových pracovníků do oblasti výroby, v průběhu roku budou následovat další noví zaměstnanci pro oddělení kvality, výzkumu a vývoje, nákupu či řízení.

Lamborghini kvůli růstu výroby čile najímalo již v loňském roce. Mezi více než 150 loni nově zaměstnanými osobami jsou pracovníci pro montážní linku, technici či výrobní specialisté. Důležitá byla i dohoda s odbory, která rozšířila práva zaměstnanců automobilky s důrazem na vzdělávání, platy a další benefity.

Zahájení výroby SUV bude pro Lamborghini důležitým milníkem. Továrna v Sant‘ Agatě se kvůli tomu takřka zdvojnásobí, z dnešních 80.000 m2 se její plocha rozroste na 150.000 m2. Zároveň bude najato dalších 500 nových pracovníků, což je na poměry Lamborghini ohromné číslo – automobilka dnes zaměstnává asi 1.300 lidí.

Na projektu SUV se může pracovat i díky prodejním úspěchům Lamborghini v posledních letech, od roku 2010 prodeje automobilky souvisle rostou. Jen loňský rekordní výsledek znamenal meziroční růst prodejů o 28 %.

Pod úspěchem se podepsal model Huracán, který má za rok 2015 na svém kontě 2.242 prodaných kusů. Jeho nabídka se přitom omezila vlastně jen na kupé, nově představený Spyder a verze s pohonem jen zadních kol do prodejů výrazně promluví až letos. Navzdory úspěchům Huracánu se však Lamborghini nechce spoléhat jen na supersporty a hodlá rozšířit portfolio o chystané SUV. Sériové auto bude vycházet z konceptu Urus, představeném v roce 2012.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Magister
27. 1. 2016 09:11
Re: ????????
Nj, ale já jim fandím. Jedna z posledních značek v E|vropě, která dělá atmosférické velké motory.
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2016 15:29
Re: ????????
Jen tam místo PR ČLÁNEK dali David Bureš >:-[]
Avatar - praděda7
26. 1. 2016 14:55
????????
Placená reklama?