Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Huracán Sterrato přišlo o maskování, detaily odhalí koncem měsíce

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Dobrodružně laděný supersport přišel o maskování, technické detaily však stále drží pod pokličkou.

Lamborghini Huracán Sterrato konečně přišlo o maskovací fólii, ve které se nám během uplynulých týdnů představovalo. Automobilka vůz odhalila při příležitosti zveřejnění data oficiální premiéry, která proběhne 30. listopadu v Miami - během akce Art Basel.

Supersport s atmosférickým motorem V10 se pochlubil karoserií, kterou dle očekávání zdobí nelakované nástavce blatníků i prahů. Vpředu zaujmou především dva výrazné přídavné světlomety, pod kterými vidíme tradičně agresivně tvarovaný přední nárazník. Oproti klasickému Huracánu však Sterrato sedí o pěkných pár milimetrů výš nad vozovkou.

Video se připravuje ...

Naopak na střeše vozu zaujmou jak podélné nosiče, tak vystouplý nasávací otvor. Kryt motoru se pak zdá být lakovaný v barvě vozu. Lehce přepracovaná záď navíc dostala nový difuzor. Nová jsou také kola, obutá do pneumatik Bridgestone Dueler, které by měly vylepšit schopnosti vozu mimo silnice.

Nevšední barva vozu by měla být v nabídce modelu Huracán zcela nová. Kromě černých dekorů, podtrhujících nebojácný charakter vozu, se však na karoserii objevují také detaily lakované červenou barvou, včetně brzdových třmenů. Nikdo přitom nepochybuje, že kromě nových panelů karoserie přidala automobilka vozu také nové ochranné panely podvozku.

Připomeňme, že inspirací vozu byl stejnojmenný koncept z roku 2019, který měl mít světlou výšku zvýšenou o 47 mm, zatímco jeho rozchod náprav povyrostl o 30 mm. Automobilka navíc u konceptu vylepšila i nájezdové a přejezdové úhly, ačkoliv je zřejmé, že vůz není stavěn na žádný extrémní terén.

Automobilka vůz zatím prezentovala především jako nevšední doplněk pro milovníky extrémních sportů, které občas vyžadují sjet z asfaltu. Je přitom jasné, že kombinace výkonného motoru, zvýšeného podvozku a pohonu všech kol nabídne na správných cestách pořádnou porci zábavy. Model Sterrato bude navíc významný i tím, že půjde o poslední model značky bez elektrifikace.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme