Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini představilo speciální Aventadory pro Korejce. Vznikly dva kusy, každý jiný

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini připravilo zajímavá provedení modelu Aventador S Roadster. Určena jsou pro jihokorejské zákazníky.

Oba vozy patří do limitované série Aventador S Roadster Korean Special Series, na níž je zvláštní, že zahrnuje jen a pouze tyto dva exempláře. A že je každý z nich jiný.

Auta byla navržena pro dva nadšence z Jižní Koreje. Každý stroj má vlastní jedinečný lak: zatímco zelená Green Onco má symbolizovat „vřelou korejskou povahu“, modrá Blue Emera v sobě prý odráží „inteligenci a moudrost“.

Lak obou aut doplňuje unikátní grafika, inspirovaná korejskou kulturou. Obsahuje například vzory z tradičních korejských oken, na krytu motoru najdeme trigram vody známý z jihokorejské vlajky. Trigramy jsou kultovní znaky se světonázorovým obsahem.

V kabině zaujme světlé čalounění Bianco Leda s červeným prošíváním, které tvoří další ozdobné prvky s jihokorejským námětem.

Technika zůstává beze změny, o pohon se tedy stará atmosféricky plněný dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který dává nejvyšší výkon 544 kW a maximální točivý moment 690 N.m. I díky pohonu všech kol Aventador S Roadster zrychluje z klidu na stovku za pouhé 3 sekundy, na dvoustovku za 9 sekund a rozjede se až na 350 km/h.

Cenu unikátních exemplářů italská automobilka bohužel neprozradila, je však jasné, že zákazníci museli zaplatit výrazně více, než na kolik přijde výchozí Aventador S Roadster. Ten začíná na nějakých 8 milionech korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme