Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini se oficiálně vrací na český trh

David Bureš
Diskuze (11)
Modely italské značky mohou čeští zákazníci objednávat u oficiálního zastoupení už nyní.

Automobilka Lamborghini bude mít opět oficiální zastoupení na českém trhu. Štafetu po Auto Exner převezme společnost Porsche Inter Auto CZ. Lamborghini na českém trhu oficiálně působilo již mezi lety 2005 a 2012.

Opět se počítá s jediným prodejním místem, které bude oficiálně otevřeno na podzim. Už nyní si však mohou zákazníci vůz italské značky objednat. K dispozici jsou samozřejmě oba nabízené modely – desetiválcový Huracán i dvanáctiválcový Aventador.

Oficiální zastoupení italské značky bude nově sídlit na pražském Smíchově, do roku 2012 mělo sídlo ve Vysočanech. Starat se bude o dovoz aut, jejích distribuci, prodej i servisování. Na starosti bude mít také další služby spojené se značkou Lamborghini, mezi kterými je například individualizační program Ad personam. Ten umožňuje zákazníkům značky nechat si upravit auto podle svých nejtajnějších představ.

Návrat na český trh je součástí plánů Lamborghini na další rozšíření své prodejní sítě. Na začátku letošního roku mělo Lamborghini na celém světě 129 oficiálních prodejců, letos chce podle slov svého šéfa Stephana Winkelmanna otevřít až dalších deset nových. Dosud nově otevřená zastoupení se nacházejí mimo jiné ve Vietnamu a Ázerbájdžánu.

Vozy Lamborghini byly v posledních letech dováženy do Česka prostřednictvím neoficiálních cest. I z toho důvodu byly letos podle statistik Svazu dovozců automobilů registrovány v Česku jen dva vozy této italské značky. Hlavní konkurent v podobě Ferrari, které oficiálního zástupce na našem trhu má, za prvních sedm měsíců letošního roku eviduje 27 prodaných aut.

David Bureš
Diskuze (11)
7. 8. 2014 22:35
Slabé
Nevím, je to hezké, ale chybí tomu ten děs, co měly předchozí generace Lamborghini. Tohle je, dovolím si říct, na třídu supersportů skoro bezpohlavní... ;-\
Avatar - flyboyeda
7. 8. 2014 17:13
Huracán se mi líbí, ale
spíš se těším na novou Audi R8, ta mě zajímá víc
Avatar - HitmanPB
6. 8. 2014 22:47
Kristepane KIA-xxx
ty vieš d o y e b a t každú diskusiu a nie je ti sväté absolútne žiadne auto... :*)

Choď do * :no: :no: :no:

P.S. okrem patrikxz...
6. 8. 2014 22:14
Re: Konečně, už jsem potřeboval vyměnit olej...!
to plati pre kazdeho a vo vsetkom toper chod sa vyspat a nelej olej do ohna ... este sa nahnevas a co potom ;-)
Avatar - 3_diamanty
6. 8. 2014 21:51
Re: Konečně, už jsem potřeboval vyměnit olej...!
problem je ze ci vobec nejaky ma.... z tych jeho prispevkov to moc jasne nie je