Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Veneno: Nejrychlejší býk předčasně odhalen, umí 354 km/h (doplněny fotografie)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (41)
Automobilka s býkem ve znaku si pro letošní Ženevu připravila překvapení v podobě extrémního supersportu, které uniklo prakticky jen pár hodin před svým odhalením.

Po síti se začínají šířit první fotografie nového supersportu Lamborghini, které doplňují i neoficiální informace o jeho technice a výkonem. Jedním z prvních, kdo zveřejnil podobu stroje pojmenovaného Veneno se stal i španělský es.autoblog.com.

Lamborghini Veneno má být nejrychlejším vozem v dosavadní historii své značky a zároveň oslavou jejího 50. výročí. Podobně jako například Reventón nebo Sesto Elemento není ani Veneno od základu zcela novým modelem, ale extrémní evolucí Aventadoru.

S ním má Veneno sdílet hlavní konstrukční skupiny včetně základu pohonné jednotky. Pod dramaticky tvarovanou karoserií z kompozitních materiálů, kombinující prvky z letectví a současných speciálů pro vytrvalostní závody se ukrývá vidlicový dvanáctiválec.

Pohonná jednotka o objemu 6,5 litru má pod dosavadních informací disponovat výkonem 750 koní (552 kW) a spolupracovat se sedmi stupňovou převodovkou ISR. Maximální rychlost Lamborghini Veneno se má pohybovat okolo 354 km/h.

The Sunday Times kromě výkonu pohonné jednotky zveřejnil také předpokládanou cenu. Ta se má pohybovat okolo 3.570.000 eur (zhruba 92 milionů Kč). Movití zájemci o extrémní supersporty budou mít na letošním ženevském autosalonu rozhodně z čeho vybírat, když se zde kromě nového Lamborghini představí i McLaren P1, Ferrari F150 a určitě nebude chybět ani produkční Porsche 918 Spyder.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (41)
Avatar - Mireon
5. 3. 2013 13:15
Re: Ty bejku!
Tož za mě hatatitla :-)Panebože. Nechápu tu hmotnost. Auto váží skoro o 200kg míň než vemeno a má o 200koní víc. Masakr. Kdo ví jak by to bylo kdyby nemělo ty baterky bo co :-)
Avatar - salamoon
5. 3. 2013 09:22
hnus
je to jeden prvoplanovy hnus,cim viac otvorov a hran,tym viac adidas... lambo s dizajnom stagnuje,pripadne sa ubera prvoplanovym smerom.... :no:
Avatar - Gaius Julius Caesar
5. 3. 2013 03:27
Re: STRUHADLO ROKU
Struhadlo roku, to taky sedí. >:D >:D >:D >:D
Avatar - Gaius Julius Caesar
5. 3. 2013 03:25
Re: FUJTAJBL
Tohle není Lamborgini Veneno, ale Vemeno. Mě se taky ani za mák nelíbí. :no: :'-(
4. 3. 2013 22:07
Proc?
Ac priznivec znacky, tak musim uznat, ze tohle dost prehnali: kde je krasa Diabla nebo uhlazene Murcielago? Placu... :-(