Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia Musa 2008: benátský facelift

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Malému faceliftovanému MPV od Lancie to sluší – bude mít ale úspěch i mimo domovskou Itálii?

Nová Lancia Musa bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách. Omlazený vůz se pokusí navázat na poměrně úspěšného předchůdce, Musa je totiž nejprodávanějším italským kompaktním MPV pro rok 2006 i 2007.

Designéři z Lancia Style Centre ponechali všechny typické proporce vozu shodné se stávajícím modelem, pouze dodali vozu novější a elegantnější tvář ve stylu nových vozů Lancia. Vzadu se tak usídlily svítilny ze světelných diod a pozměněn byl také interiér vozu. Zákazník si nyní může vybrat ze čtrnácti barevných laků karoserie (z toho je 10 nových) a z pěti provedení interiéru (varianty Argento, Oro a Platino, přičemž poslední dvě jsou nabízeny jak v teplém tak studeném odstínu). Pokud by někdo toužil po laku se dvěma odstíny, má možnost vybrat si ze čtyř nabízených variant. Počet různých kombinací laků a interiérů je jeden z největších v této třídě vůbec a dobře tak uspokojí stylisticky náročné italské zákazníky. Uvnitř najdeme kromě kůže Alcantara také chromované lišty nebo saténové doplňky. Nový materiál stropu navíc snižuje hladinu hluku v kabině o 2 dB. Dalším velmi vítaným společníkem na dlouhých cestách je audiosystém Bose (s Bluetooth technologií pro připojení telefonů) a prosklená střecha „GranLuce“. O to, aby ve voze vládla příjemná tepelná atmosféra se stará dvouzónová klimatizace.

S příchodem nové generace nedošlo k nárůstu rozměrů a tak délka 3985 mm, výška 1660 mm, šířka 1698 mm a rozvor 2508 mm stále platí. Díky snížení dna kufru o 4 cm se jeho objem zvětšil o 70 litrů.

Jako pohonné jednotky nabízí Lancia pro model Musa dva dieselové agregáty 1.9 Multijet o výkonu 74 kW a 1.3 Multijet ve dvou výkonnostních variantách 67 a 51 kW. Benzinový agregát je v nabídce jeden, taktéž naladěn na dva výkonové stupně: 57 a 71 kW. Pokud by zákazník nechtěl manuální převodovku může si objednat robotizovanou převodovku DFN, která ale bude k mání jen k některým motorizacím.

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
30. 8. 2007 14:30
Re: 4 cm a 70 litrov?
Neznam šiřku zavazadlového prostoru Musa(Idei) ale vzhledem k vnějším rozměrům to bude okolo 140cm, címž se hloubka snižuje na 120cm. Pokud vím, tak Musa/Idea má zadní posunovnou lavici, která lze umístit hodně dopředu, címž se zvětší kufr, možná je to počítáno v této variantě.
30. 8. 2007 14:01
Re: 4 cm a 70 litrov?
70litrů je podlahová plocha cca 132x132cm při výšce 4cm. Nevidim v tom problém ;-)