Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia v Paříži oslaví 100 let novým Ypsilonem

Dan Vořechovský
Diskuze (11)
Italská automobilka chystá bohatý program a představí koncept Delta HPE a zejména nový Ypsilon.

Na mezinárodním autosalonu v Paříži bude Lancia pokračovat v oslavách své stoleté tradice. Na výstavě se zaměří na prezentaci dvou modelů: konceptu Delta HPE, o němž jsme informovali v článku Lancia HPE Concept – Delta se vrací. Druhým tahákem Lancie bude nový Ypsilon.

Ypsilon by měl být stěžejním modelem Lancie v jejím budoucím vývoji a automobilka si od něj hodně slibuje. Sama ho charakterizuje jako “stylisticky čistý a technicky vyspělý”. Lancia se snažila Ypsilon zvětšit, aby nalákala i mužskou část klientely. I tak by měl být Ypsilon využíván hlavně jako druhý vůz do rodiny. Ypsilon bude dodáván v pěti motorizacích s dvěma novými dieselovými motory 1.3 16V Multijet o výkonech 55 kW a 66 kW. Alternativou budou benzínové motory 1.4 16V (70 kW) s manuální šestistupňovou převodovkou nebo robotizovanou sekvenční převodovkou DFN a 1.4 16V (57 kW) pouze s manuální převodovkou. Tento druhý motor je ale značně úsporný, v kombinovaném cyklu dosahuje spotřeba 5,5 l / 100 km. Poslední variantou je nejslabší benzínový agregát 1.2 8V o výkonu 44 kW.

Chloubou Ypsilonu bude nepochybně nová palubní technologie ‘Blue&Me’ vzešlá ze spolupráce se softwarovou firmou Microsoft. Ovládání obsahuje integrovanou hands-free sadu s technologií Bluetooth. USB port pak umožňuje připojení flashových karet nebo chytrých telefonů. Ypsilon bude nabízen ve čyřech různých specifikacích, která budou umožňovat až 700 různých obměn.

Dalšími představovanými vozy budou modely Musa, Thesis a Phedra. Model Thesis s přepracovaým interiérem a originálními designovými prvky bude vybaven dieselovým motorem 2.4 Multijet o výkonu 136 kW. Model Phedra bude poháněn rovněž dieselovým motorem 2.0 JTD a vystaven bude i ve specifikaci Emblema Plus, tedy sedmimístném provedení.

Dan Vořechovský
Diskuze (11)
13. 9. 2006 19:00
Re: Y - es
:-) :yes:
13. 9. 2006 17:17
BOŽE
Francouzskej buldoček hadr. Ypsilon... legenda malých aut... sen sněnej za komunodrátama... a na starý kolena jsem nucenej koukat na tohodle mutanta. Ach Lancia... co to jen tvoříš? Kde se hledáš? Komu to chceš nabídnout?