Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Defender Blaser Edition: Na lov stylově

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Land Rover ve spolupráci s výrobcem zbraní Blaser připravil speciální limitovanou sérii modelu Defender 110 Double Cab SE. Ta udělá radost především myslivcům.

Land Rover Defender Blaser Edition je výsledkem spolupráce německého zastoupení značky Land Rover s firmou Blaser Jagdwaffen GmbH z Isny im Allgäu z německé spolkové země Badensko-Würtembersko. Kořeny této společnosti, specializující se na vysoce kvalitní lovecké zbraně, sahají až do roku 1957, kdy zakladatel firmy Horst Blaser zahájil výrobu své první pušky, kulobrokové kozlice Blaser Diplomat.

Jméno Blaser je tedy více než dostatečně důstojné k použití pro limitovanou edici britského off-roadu, jehož kořeny sahají prakticky až do čtyřicátých let dvacátého století. Základem pro sérii 60 vozů je Land Rover Defender 110 Double Cab SE s 2,2litrovým turbodieselem poskytujícím výkon 90 kW (122 k) a točivý moment 360 Nm.

K odlišení od standardních Defenderů má Blaser Edition sloužit zelený lak karoserie Keswick Green ve spojení s doplňky jako je velký expediční nosič na střeše, sání vyvedené podél A-sloupku nad střechu, ochranný rám masky s přídavnými světlomety, elektrický naviják, tažné zařízení a hledáček na zádi. Na předních dveřích a krytu rezervy je logo společnosti Blaser.

K výjimečnosti Land Roveru Defender Blaser Edition má přispět i kožené čalounění sedadel s prošíváním kontrastní nití a logy Blaser na opěrkách hlav. V zavazadlovém prostoru odděleném přepážkou je umístěna skříň, do níž může být uloženo až pět pušek. Pod ní je prostor na náboje.

Veřejnosti se Land Roveru Defender Blaser Edition poprvé představí 31. ledna v Dortmundu na jedné z největších specializovaných loveckých výstav Jagd & Hund. Zájemci o Defender upravený pro potřeby nimrodů musí počítat se základní cenou 49.500 euro (okolo 1.255.000,- Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - Choochoo
30. 1. 2012 09:41
Re: Ať žije včerejšek...
:yes: >:D
Avatar - Gasoline
30. 1. 2012 06:47
Re: Ať žije včerejšek...
NO jo, ale do Samuraje čtyři myslivce a kance nenarveš. :-)
29. 1. 2012 21:34
Re: Ať žije včerejšek...
Ano existuje ;-) a vůbec se za to nestydim :-) Ono by tě to přešlo, až by se ti na zahradě výřádilo pár pašíků >:D BTW: Tajto auto není zas tak špatný, ale za ty prachy si pořád radši koupim osvědčenýho Samuraje a trošku do něj nacpu prachy a odvede kolikrát lepší práci :-)
29. 1. 2012 21:30
Re: Super
Do kufru, nebo si hodíš na kouli koš ;)
29. 1. 2012 20:54
Re: Ať žije včerejšek...
ale srnči guláš by sis dal co? A když by nebyli lovci/myslivci, kdo by tu zvěř tak nějak kontroloval a korigoval? ty seš myslim hodně městskej typ co?