Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Defender Challenge: Defy třeba i pro Dakar

Michal Fokt
Diskuze (0)
Land Rover a Bowler spojily síly a výsledkem je závodní speciál na bázi Defenderu (nejen) pro značkový off-roadový pohár.

Jste fanda do off-roadového závodění, ale znepokojují vás možné rozdíly mezi jednotlivými zúčastněnými auty a chtěli byste mít možnost porovnat své schopnosti s ostatními na identických strojích? Tak právě takový seriál teď chystá Land Rover a britský specialista na výrobu a úpravy terénních aut Bowler Motorsport.

Bude se jmenovat Defender Challenge a pro jeho potřeby Bowler postaví patnáct vozů Land Rover Defender Challenge, vycházejících z verze Defender 90 Hard Top. Vůz je vybaven čtyřválcovým nafťákem 2,2 l, upraveným na výkon 127 kW a točivý moment 450 N.m, zkombinovaným se šestistupňovým manuálem. Auta bude možné pořídit výhradně přes Bowler, nebude tedy možné požadovat úpravu vlastního vozu.

Výhodou Defů Challenge je, že si ponechají silniční homologaci a bude s nimi tedy možné normálně jezdit, respektive se dopravovat po vlastní ose na některý ze sedmi závodů, plánovaných na rok 2014. Bezpečnost při soutěžích zajistí ochranná klec a hasící systém.

Sportovní úpravy zahrnují nové tlumiče a pružiny, stabilizátory i silentbloky, 18" kola, ochranné plasty a závodní sedadla se šestibodovými pásy a interkomem. Závodní úprava přijde na 50.000 liber bez daně a sezónu bude možné absolvovat v závislosti na míře podpory Bowleru v rozmezí 10-14 tisíc liber.

Co je ale možná ještě zajímavější, než značkový pohár - auto má FIA homologaci a především splňuje požadavky ASO, která pořádá Rallye Dakar, takže může posloužit jako dobrý základ pro další úpravy. Na Defender Challenge navíc jezdci získají i potřebnou licenci.

Michal Fokt
Diskuze (0)