Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery 5 (L661): Návrat k terénním kořenům

Diskuze (5)
Nová generace Land Roveru Discovery se zaměří více na off-roadové vlastnosti. Přímým konkurentem bude Land Cruiser od Toyoty.

Land Rover již pracuje na nové generaci modelu Discovery, která se objeví v roce 2016. Vůz, zatím označovaný Discovery 5 (kódové označení L661), bude využívat společnou techniku s nástupcem off-roadu Land Rover Defender.

Jednou z možností je úprava stávající platformy Discovery/Range Rover Sport pro potřeby dvojice nových modelů, vhodnější by ale bylo použití nové, lehčí konstrukce. Vše nicméně záleží na financích, vývoj a výroba nové platformy by totiž přípravu nových modelů značně prodražila.

Téměř jisté je ale zaměření Discovery 5. Zachová si status cenově výhodného modelu, zároveň se ale víc zdůrazní pracovní využití. Hlavními hodnotami má být průchodnost terénem a schopnost táhnout těžké přívěsy. Britové plánují pro nové Discovery stejné zaměření jako má Toyota Land Cruiser.

Řada Discovery se vyrábí od roku 1989. První generace používala platformu Range Roveru Classic. Discovery Series II z roku 1998 bylo jen výraznou modernizací, zcela novou konstrukcí je až Discovery 3 z roku 2004. To se po loňském faceliftu prodává jako Discovery 4, techniku i motory má společnou s Range Roverem Sport.

Diskuze (5)
Avatar - Gasoline
27. 5. 2011 06:55
Re: toyota
Tak to já přešel od LC k LR. S tou spolehlivostí souhlasím, ale zatím co LC je takové sterilní, LR má duši. Prostě jsem mu propadl.
Avatar - tomtoylc
12. 5. 2011 21:06
Re: toyota
tak takých bude viac :-) ... vystriedal som už pár offradov ...suzuki , aro , uaz ... patrola ani LR som nemal ale Toyota LC je ,,the best,, :yes:
12. 5. 2011 15:28
Re: toyota
Souhlasím, Land Cruiser nemá mezi off-roady konkurenci (spolehlivost totiž v náročných podmínkách znamená mnohonásobně víc než jakákoli jiná vlastnost).
12. 5. 2011 14:49
toyota
stary disco bylo krasny auto,dokonce sem si ho chtel koupit,ale pak sem poznal land cruiser a zamiloval se podruhy >:D
12. 5. 2011 08:49
ještě k historii
Já myslím, že první generace Discovery byla postavena na podvozku Defenderu a druhá generace byl podle mého názoru zcela nově postavený model s využitím některých technických řešení (vzduchový podvozek vzadu) z rámového Range Roveru.