Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover v Ženevě 2004

Vitek
I když si Range Stormer, vůbec první koncept automobilky v historii, odbyl světovou premiéru už v Detroitu, přitahovala díky němu expozice britské automobilky nevídané davy zvědavců.

Range Stormer

I v přímém kontaktu platí to, co jsme napsali pod dojmem z prvních fotografií: Tvůrci vzali karoserii současného Range Rovera, rozložili ji na kusy a poskládali jinak a podstatně emotivněji. Vůdčí ideu pojmenovali SUV blízké budoucnosti a přizpůsobili jí vše, počínaje zvláštní barvou, přes vzhůru výklopné dveře, rozpustilý interiér, až po obří 22tipalcová kola Alcoa, obutá do unikátních pneumatik Goodyear. Kabina také přišla o zadní pár dveří, zato přibrala maximalistické lemy blatníků a spoustu siláckých hran, díky kterým vypadá mamutí vůz na fotografiích téměř jako legrační malé terénní vozítko.

Všechno na tomto konceptu je ohromující, počínaje zcela novou podlahovou plošinou, společnou pro příští firemní modely, přes výbušný přeplňovaný osmiválec až po palubní systémy, zaručující dokonalou souhru mezi hnacím agregátem, převodovkou, regulací pérování a plynovým pedálem a zjednodušující řidičovu úlohu až k pouhé volbě šestistupňové regulace "Terrain Response" od "dynamické" jízdy, až po "velké terénní nerovnosti". Vše ostatní si vůz přizpůsobí automaticky.


Vitek