Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letošní The Most CLASSIC: Podívejte se na velkou fotogalerii vzácných veteránů

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Na letošním setkání The Most CLASSIC se představily extrémně vzácné veterány, které si pochopitelně odvezly hlavní ceny. Podívejte se, co vše bylo k vidění na jedné z nejzajímavějších automobilových akcí v Česku.

Začátkem října se na mosteckém autodromu uskutečnil tradiční automobilový festival The Most CLASSIC. O víkendu ve dnech 6. až 7. října se na historické vozy přišly podívat tisíce návštěvníků, kterým své klasiky předvedli jejich nadšení majitelé. Mostecký festival nad ostatními českými automobilovými akcemi vyčnívá i zábavnou dynamickou přehlídkou, protože majitelé mohou jezdit po velkém okruhu i přilehlém polygonu.

Letošní setkání The Most CLASSIC odstartovalo už v pátek – majitelé s láskou k benzinu v dopoledních hodinách vyrazili na závodní trať a odpoledne se svezli po nejkrásnějších silnicích Krušných hor. „Páteční program jsme měli vyhrazený pro menší skupinku účastníků se zájmem o více času na dráze a ježdění, zatímco sobotu jsme pojali jako hlavní festivalový den pro širokou veřejnost,“ říká Radek Laube, jeden z organizátorů The Most CLASSIC.

Letošní ročník nesl podtitul „Motorsport, design & umění“ a opravdu bylo na co koukat! Už před zahájením akce organizátoři lákali na účast prestižními světovými cenami ověnčeného veteránu Talbot-Lago T26 Grand Sport Figoni et Flaschi z roku 1948 a obrovským překvapením byla účast jednoho ze tří dochovaných vozů Alfa Romeo 6C 2500 SS z roku 1946, který na výstavu zapůjčil francouzský sběratel ve spolupráci s českou firmou Shelby’s Garage.

Video se připravuje ...

Vzhledem k výjimečnosti obou vzácných veteránů se porota soutěže elegance nakonec rozhodla udělit dvě hlavní ceny a originální trofej se skleněným otiskem asfaltu z cílové rovinky Autodromu Most. Do finále se probojovaly i Alfa Romeo Giulietta Spider (1957) z Portu Garage, Alfa Romeo GTA 1300 (1968) Marcela Rence nebo Škoda 110 R ze sbírky továrního Škoda Muzea v Mladé Boleslavi.

Současně mohli diváci během soboty sledovat závody Histo Cupu. Spolu se 120 historickými závodními vozy mohli obdivovat i 320 zajímavých aut registrovaných účastníků. K vidění byla skupinka amerických bouráků Dodge Viper, klasická i moderní Ferrari nebo kultovní Porsche. Letošní The Most CLASSIC si nenechalo ujít bezmála deset tisíc lidí.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

16. 10. 2023 20:14
FOTOGRAFIE
krásná akce, a také velké poděkování autorovi za bezva fotografie :yes: :-)