Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus ES 2016: V jednotném firemním vzhledu a s novým motorem

Michal Fokt
Diskuze (1)
Lexus v Šanghaji představuje omlazenou verzi modelu Lexus ES s novou přídí a dvoulitrovým benzinovým motorem.

Amerika se už faceliftu své specifikace velkého předokolkového sedanu Lexus ES dočkala, nyní přichází na řadu verze pro asijské trhy, jmenovitě Čínu a Rusko, což jsou jeho největší odbytiště. Také v tomto případě vůz dostává příď v novém korporátním designu automobilky, charakterizovaný "predátorskou" maskou chladiče, od americké verze se však liší tvarem nárazníku s "hokejkovými" mlhovkami.

Jinak je řešená též spodní část zadního nárazníku, na víku kufru se objevuje křidélko a byly použité jiné designy sedmnáctipalcových litých kol. Interiér už je "globální", od americké verze se neliší a nechybí zde tedy větší informační displej. Poměrně zásadní novinkou je však zařazení nového motoru do nabídky.

Na některých trzích bude Lexus ES k dispozici nové též s benzinovým dvoulitrovým čtyřválcem s přímým vstřikováním, jehož parametry ale zatím nebyly upřesněny. Zato ale víme, že Lexus ES dostane laky Amber, Nightfall Mica, Caviar a Eminent White Pearl, u sedadel bude možné vybírat ze tři typů usní v odstínech Flaxen, Parchment, Stratus Gray a Black, které bude možné kombinovat s dekory Illustrious Piano Black, Linear Dark Mocha Wood a Espresso Bird's Eye Maple ornamenty Shimamoku, popřípadě matným bambusem.

Michal Fokt
Diskuze (1)
21. 4. 2015 14:42
Pekny...
Libi se mi z venku i zevnitr, skoda ze nebude i u nas...asi nejhezci Lexus, co ted delaji :yes: