Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus ES: První náznak modernizace velkého sedanu

David Bureš
Diskuze (12)
Automobil určený primárně pro čínské a americké zákazníky bude prezentován na nadcházejícím autosalonu v Šanghaji.

Současná, šestá generace sedanu Lexus ES se vyrábí od poloviny roku 2012, po takřka třech letech ve výrobě se dočká modernizace. Tu automobilka zatím prezentuje na prvním snímku, který ukazuje světlomet novinky.

Z upoutávky vyplývá, že design ES opticky naváže na poslední modely značky. Patrná je ostře řezaná maska chladiče, jejíž výrazný tvar připomíná přesýpací hodiny. Ostrými hranami disponuje i hlavní světlomet s diodami denního svícení.

Více informací o modernizovaném sedanu výrobce zatím nezveřejnil. I po faceliftu si však ES má zachovat klasickou eleganci a nabízet dynamické zážitky a luxusní zpracování.

Lexus ES je velký sedan dlouhý 4.895 mm, který je primárně určen pro americké a čínské zákazníky. Automobil technicky vychází z Toyoty Camry. Nabídka agregátů na americkém trhu čítá 3,5litrový šestiválec a hybrid používající 2,5litrový čtyřválec.

Vůz se prodává rovněž ve vybraných asijských zemích nebo v Austrálii. ES se vyrábí v japonské továrně Miyawaka, letos se stane prvním Lexusem vyráběným v USA.

Modernizovaný Lexus ES bude oficiálně představen na autosalonu v Šanghaji. Ten startuje 20. dubna.

David Bureš
Diskuze (12)
12. 4. 2015 10:52
Re: Dotaz mimo
Pravda... ;-)
12. 4. 2015 10:51
Re: Dotaz mimo
Tak servis Lexus neni ani nahodou zadarmo, ba naopak, velice drahy a kdyz se neco pokazi tak dily jsou za nesmyslne penize. Pravda moc se toho nekazi, ale servis je tak 2x drazsi nez u Audi/BMW - vlastni zkusenost. LS je dobra volba - pokud se nebude neco kazit, ale staci malickost a nedoplatis se, idealne po 5 letech prodat (zaruka je vetsinou 5 let) ;-)
Avatar - N6600
11. 4. 2015 09:49
Re: Dotaz mimo
Chapem. Osobne to mozem len doporucit. Vyber je samozrejme na Tebe.

Mozno by to asi nebol problem si to opravit sam, ale ja na to gule nemam. Navyse, ked som videl ten lajster, co vsetko kontrolovali a technik prezradil aj drobnosti, na ktore sa zameriavaju, tak som dospel k zaveru, ze ten servis radsej zaplatim :-)
Avatar - N6600
11. 4. 2015 09:43
Re: Dotaz mimo
Zastupenie Lexusu v SK je kapitola sama o sebe. Keby neexistovalo, len by to Lexusu prospelo. Raz som tam absolvoval garancku, lebo to akurat vychadzalo, ked som bol na navsteve doma. Dopadlo to tak, ze som sa sotva vratil do Prahy. Musel som garancku absolvovat znovu. Drobnosti, ze mi vydali fakturu a protokol k uplne inemu autu, su len usmevne.
Co sa tyka spolahlivosti, som na tom rovnako.
11. 4. 2015 07:02
Re: Dotaz mimo
Koukám na ceny servisu LS460: servis každých 15 tisíc, malý za 9 a velký za 13, to mi teda nepřijde jako skoro zadarmo:) zlatý bavorák nebo MB...