Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus GS 350: Premiéra už v srpnu

Diskuze (9)
Na soutěži automobilové elegance v Pebble Beach Lexus poprvé ukáže čtvrtou generaci modelu GS. Jedinou zatím oznámenou motorizací je konvenční šestiválec.

Nové generace sedanu střední třídy Lexus GS se představí v Americe 18. srpna 2011. Japonská automobilka slibuje zcela nový designový směr, jehož podobu prozradil už jarní koncept LF-Gh, a nový přístup k naladění podvozku. Čtvrté vydání GS má nabídnout výrazně dynamičtější vlastnosti.

Co to znamená? Nově vyvinutý podvozek Lexus Dynamic Handling tedy zamíří stejným směrem jako v kompaktním Lexusu CT. Podle amerických médií nabídne nové GS také variabilní převod řízení a řiditelná zadní kola.

Motor 3,5 V6 bude i nadále spoléhat na atmosférické plnění. Lexus přepracoval jeho výfukové svody, mimo jiné s cílem zlepšit zvukový projev. Přinejmenším pro americký trh by měl šestiválec dál pokračovat se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Klíčem k úspěchu atmosférického šestiválce má být mimo jiné relativně nízká hmotnost. Lexus GS 350 by měl vážit o nějakých 130 kg méně než BMW 535i s přeplňovaným motorem – cílem je udržet hmotnost auta pod 1650 kg.

O hybridním pohonu zatím žádná zmínka není, ale Lexus by víc překvapil, kdyby novém GS kombinaci spalovacího motoru a elektromotoru odepřel.


Diskuze (9)
Avatar - Hammunasakra
12. 8. 2011 00:47
Re: Lex
Přiznávám že to už si NEpamatuji - bylo to před "rokem/dvěma"?? A koupila jen část (pár procent - myslím že s opcí..) - no a prvním "výsledkem" je/bude nová RAV4 - jestli bude vše ok, Toyota zřejmě přikoupí... ;-)
10. 8. 2011 08:06
Re: Lex
A kdy se tak stalo, ze Toyota koupila cast Tesly? A jak velkou? Cetl jsem jen o tomto:
[odkaz]
Avatar - Hammunasakra
9. 8. 2011 23:57
Re: Podvozek
V této kategorii tu stále máte Rolls Royce a jeho "levnou" alternativu Citroën C5 (a 6 ;-)
Avatar - Hammunasakra
9. 8. 2011 23:56
Re: Lex
Toyota přece KOUPILA část firmy Tesla ... (takže využití jejich technologie se mi příjde NE až tak "překvapivé"..
9. 8. 2011 15:54
Podvozek
No tak jestli to pritvrdej, tak uz padla i posledni znacka v komfortnim podvozku...skoda, Lex se mel drzet hlavne pohodlnych spise mekce ladenych aut.