Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus RX 450h F Sport: První ochutnávka

David Bureš
Diskuze (1)
Lexus potvrdil, že v Ženevě představí sportovní variantu svého SUV RX. Oficiální fotografie zachycuje příď, především novou masku chladiče

Japonská automobilka Lexus zveřejnila první oficiální fotografii modelu RX 450h F Sport. Na veřejnost již dříve pronikl katalog k japonské verzi modernizovaného Lexusu RX, ve kterém byly k vidění i snímky této sportovní varianty.

Oficiální fotografie zachycuje příď automobilu – především novou masku chladiče, která pokračuje v současném trendu značky. Všechny nové Lexusy budou mít stejně tvarovanou masku chladiče. Vedení automobilky tím chce následovat své německé konkurenty (Audi, BMW a Mercedes-Benz), které jsou na silnici snadno rozpoznatelné.

Novinkou jsou také diodová světla pro denní svícení zakomponovaná v hlavních světlometech. Sportovní varianta RX 450h F Sport má ostřeji tvarovanou příď než výchozí faceliftované RX. Maska chladiče je tvořena mřížkou a ne lamelami, kryty světlometů jsou zatmavené.

Z katalogu japonské varianty RX 450h F Sport je dále patrné, že automobil má upravený nárazník, vybaven bude i dalšími sportovními doplňky.

RX 450h bude i nadále vybaveno hybridním ústrojím, které kombinuje zážehový vidlicový šestiválec s elektromotorem, maximální výkon činí 220 kW.

Současná, třetí generace Lexusu RX je na trhu od roku 2009. Kdy se začne prodávat její modernizovaná varianta, není v současnosti jisté.

David Bureš
Diskuze (1)
3. 3. 2012 11:27
Passe
Vcera uz unikla cela sada fotek vcetne tehle, takze to je trochu passe... [odkaz]