Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus RX 450h: První foto faceliftu

David Bureš
Diskuze (1)
Na internetu se objevil katalog k japonské verzi modernizovaného Lexusu RX.

Lexus chystá modernizaci modelu RX pro modelový rok 2013, toto SUV dostane novou příď podle nového designového trendu této japonské automobilky. Zatím není jasné, kdy se faceliftované RX začne prodávat.

Nová maska chladiče navazuje svými tvary na tu z nové generace sedanu GS, ve spodní části hlavních světlometů se objevují diodová světla pro denní svícení. Nový je také přední nárazník s ostřejšími rysy. Koncové světlomety pak mají jinou grafiku.

Uvnitř jsou změny méně nápadné, nový je design volantu, který se shoduje s tím z aktuálního modelu GS. Další změny jsou ryze kosmetické. Očekávat se však dají nová barevná provedení a jiné materiály.

V nabídce se také objeví sada sportovních doplňků nazvaná F Sport, díky níž bude RX působit mnohem agresivnějším dojmem. Dominantou tohoto balíčku je ještě ostřeji řezaná příď s maskou chladiče tvořenou včelími plástvemi místo lamel a upraveným nárazníkem. Kryty světlomety jsou zatmavené, jiný je design kol z lehkých slitin.

Vedení automobilky nedávno uvedlo, že vozy jejích konkurentů (Audi, BMW a Mercedes-Benz) jsou na silnici snadno rozpoznatelné, a tímto směrem se chce v blízké době ubírat i Lexus. Proto budou mít nové Lexusy stejně tvarovanou masku chladiče.

V Japonsku bude Lexus RX i nadále prodáván ve třech verzích lišících se svým motorem. Pod kapotou RX 270 bude pracovat 2,7litrový čtyřválec o výkonu 138 kW v 5800 min-1 a maximálním točivém momentu 252 Nm při 4200 min-1. RX 350 bude poháněn 3,5litrovým vidlicovým šestiválcem s 206 kW a 348 Nm. Hybridní RX 450h zkombinuje V6 s elektromotorem, maximální výkon činí 220 kW.

Ceny modernizovaného Lexusu RX se na japonském trhu budou pohybovat od 4,3 milionu jenů po 6,59 milionů jenů podle dané verze, což v přepočtu odpovídá zhruba 1.047.000,- Kč až korun 1.605.000,- Kč.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
14. 2. 2012 14:02
paci sa mi
sice sa to zacina spredu podobat na tie hnusne predky audiny ktore ma audi na kazdom modely rovnake od A1 az po A8 a Q7 a R8 ale v lexuse to posobi ovela viacej sexy a stylovo, uvidime v reali, lexusu fandim :yes: