Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Líbil by se vám velký a luxusní kombík, který nikdo jiný mít nebude? Tenhle Rolls je řešení

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Jestli máte slabost pro velké a luxusní kombíky, pak by se vám mohlo líbit auto, které je momentálně na prodej v Itálii.

Zajímavé je z mnoha důvodů, především ale proto, že jde údajně o jediný vůz svého druhu na světě. Nikdo jiný by tedy stejné kombi mít neměl.

Ukážeme vám totiž praktické provedení Rolls-Roycu Silver Seraph. Tenhle model, vyráběný v letech 1998 až 2002, samozřejmě opouštěl továrnu v anglickém Crewe jako majestátní luxusní sedan, jenže minimálně jeden kousek v roce 2011 podstoupil transformaci na kombík.

Postarala se o ni italská společnost British Cars sídlící ve Veroně. Přestavba podle informací z webu rrsilverspirit.com zabrala sedm měsíců.

Zajímavé také je, že Silver Seraph nedostal jen "batoh", úprava je mnohem sofistikovanější a perfektně odpovídá luxusnímu charakteru vozu.

Obrovský kombík, dlouhý skoro 5,4 metru, dostal například zakázková zavazadla, která materiálem i barevně ladí s interiérem a navíc hezky pasují do prostoru za zadními sedadly. Jedna brašna je určena na nářadí, druhá pak pojme tři lahve vína. Další nápoje se ale dají ukrýt ještě do schránky v boku zavazadlového prostoru.

Na druhé straně je další přihrádka, v té se nachází hadice s dřezovou hlavicí, která je napojena na zabudovanou nádrž s vodou. Auto ji dostalo proto, abyste si mohli po pikniku opláchnout nádobí.

A když už zmiňujeme piknik, musíme upozornit také na výklopný stolek vtipně zabudovaný do podlahy kufru.

O pohon se stejně jako u normálního sedanu Silver Seraph stará vidlicový dvanáctiválec o objemu 5,4 litru. Motor pocházející od BMW nabízí výkon 240 kW.

Netradiční kombík, který má aktuálně najeto necelých 35 tisíc kilometrů, prodává italská firma Magni & Carnevale Motors v Miláně. Cena samozřejmě není nízká, praktický Silver Seraph je k mání za 162.500 eur, což je v přepočtu asi 4,3 milionu korun.

Foto: Magni & Carnevale Motors, rrsilverspirit.com

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

12. 12. 2020 20:29
Re: Ak by som mal pohrebnú službu ...
No teď je konjunktura u pohřebáků, tak neváhej! Až proočkují lidi, tak bys to moc neužil ( třeba :D )
Avatar - pallas
12. 12. 2020 00:07
Ak by som mal pohrebnú službu ...
... tak idem do toho