Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln Continental Concept: Sedadla pro všechna přání

Tomáš Dusil
Diskuze (1)
Studie luxusního vozu Lincoln je nejen designově zajímavá, nýbrž v kabině ukrývá i sedadla s dosud nevídanými možnostmi nastavení.

Lincoln Continental Concept se veřejnosti představil letos na autosalonu v New Yorku. Ve snaze nabídnout něco navíc, zahrnuje jeho luxusní kabina elektricky stavitelná sedadla a to hned ve 30 směrech! Sedadla jsou samozřejmě ventilovaná a vyhřívaná, přičemž jim nechybí ani masážní funkce.

Zajímavostí je možnost měnit délku sedáku nejen nezávisle na opěradle, nýbrž i levou a pravou stranu nezávisle na sobě. Přesto je otázkou, komu to něco přinese. To už je zajímavější možnost měnit polohu opěrky hlavy, to má alespoň nějaký bezpečnostní přínos.

Bude se vyrábět?

Studie luxusního Lincolnu je poháněna šestiválcovým motorem EcoBoost o objemu tři litry. Z technických vymožeností nechybějí třeba diodové světlomety na principu Audi Matrix. Tedy se schopností tvarovat světelný kužel zhasínáním či rozsvěcováním jednotlivých světelných segmentů.

Nový Lincoln je údajně ve stádiu, kdy by se mohl začít sériově vyrábět. Pokud se tak ale stane, nebude to rozhodně dříve než před koncem roku 2016.

Tomáš Dusil
Diskuze (1)
4. 1. 2019 12:21
sedadlo
když už sedadla v autě, tak jedině kožené. Přes to vlak nejede. A když nejsou, tak si je nechat potáhnout do kůže